Skip to main content

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 500 gram cakebloem
  • 280 gram suiker
  • 190 milliliter melk
  • 125 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 125 gram rozijnen
  • 45 gram bruine basterdsuiker
  • 20 gram bakpoeder
  • 7 gram kaneel
  • 6 rijpe pruimen
  • 3 appels
  • 2 eieren
  • slagroom (om te serveren)
  • SterkInDeKeuken Koksmes
  • SterkInDeKeuken Spatelset

Bereidingswijze

Maak nu ook Tarte Tatin met pruimen met deze duidelijke kookvideo! Super leuk om te doen, het ziet er leuk uit en het smaakt heerlijk!

Bekijk hier onze kookboeken!

Stap 1
Ontpit de pruimen en snijd ze in partjes.

Stap 2
Snij de appels in partjes. Wij schillen de appels niet, de meeste vitaminen zitten in de schil!

Stap 3
Houd wat appel- en pruimenpartjes achter en snijd deze in blokjes. De blokjes gaan door het beslag.

Stap 4
Bestrijk de binnenkant van een taartvorm met boter of olie. Bestrooi de bodem van de taartvorm met bruine basterdsuiker en verdeel gelijkmatig door wat met de vorm te schudden.

Stap 5
Strooi de helft van de rozijnen gelijkmatig over de bruine basterdsuiker.

Stap 6
Leg de appel- en pruimenpartjes om en om dakpansgewijs in de taartvorm. Strooi hierover de andere helft van de rozijnen.

Stap 7
Zeef de bloem, bakpoeder en kaneel boven een beslagkom. Voeg de suiker, losgeklopte eieren en de roomboter toe. Mix het geheel met een mixer. Voeg al mixend de melk toe. Roer de blokjes appel en pruim erdoor. Verspreid het mengsel gelijkmatig over de bakvorm.

Stap 8
Zet de tarte tatin met pruimen in de oven en bak in circa 40 minuten gaar. Je kan testen of de Tarte Tatin gaar is door een prikker erin te steken. Als deze er schoon uitkomt, dan is de Tarte Tatin gaar. Laat de tarte tatin ongeveer 15 minuten afkoelen in het blik voor je hem omkeert op een taartschaal.

Laat een reactie achter