Videorecept: Chai Tea Stoofperen

Het is de tijd van appels en peren, dus gingen wij deze keer aan de slag met Stoofperen. Geen standaard stoofperen, maar Chai Tea Stoofperen. Chai Tea is een pittige Indiase kruidenthee (masala chai in het Indiaas) welke meestal bestaat uit zwarte thee, kaneel, kardemom, kruidnagel, gember en peper. Doordat wij Chai Tea gebruiken is het niet nodig om kruiden los toe te voegen aan het pannetje met stoofperen, wel zo makkelijk!

Onze versie van stoofperen wordt gemaakt met rode wijn (alcohol), maar je kunt er ook voor kiezen om ze in de ongezoete rode bessensap te koken zodat ook de allerkleinsten er van kunnen eten. Stoofperen zijn goed te combineren met wild en stoofgerechten, maar ook zeker geschikt als dessert met een bolletje ijs.

Extra benodigdheden:

  • dunschiller
  • bolletjeslepel

 

Recept Afdrukken
Chai Tea Stoofperen
chai-tea-stoofperen
Maaltijd Bijgerecht
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 2 uur
Porties
stoofperen
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 2 uur
Porties
stoofperen
Ingrediënten
chai-tea-stoofperen
Instructies
  1. Schil al de stoofperen van de bovenkant naar de onderkant in één beweging.
  2. Verwijder het klokhuis van de stoofperen door middel van een bolletjeslepel.
  3. Doe de stoofperen in de pan en voeg de wijn en de witte basterdsuiker toe. Breng de wijn aan de kook en zet het vuur uit. Hang direct de theezakjes chai tea erin en laat het vijf minuten trekken.
  4. Verwijder hierna tijdelijk de peren en breng de wijn weer aan de kook. Laat het een tijd doorkoken totdat de alcoholgeur verdwenen is.
  5. Plaats op dat moment de stoofperen weer in de wijn en laat twee uur stoven met een deksel op de pan. Staan de peren niet helemaal onder? Voeg dan tot één centimeter onder het steeltje wat toe.
Notities

Tips:

  • Wil je helemaal geen alcoholsmaak aan de stoofperen? Plaats de stoofperen dan pas voor het eerst bij stap vijf in de pan.
  • Liever helemaal niet koken met alcohol? Vervang dan de wijn door 500 milliliter ongezoete bessensap en 250 milliliter water.
Instagram
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!