Favoriete hotspot: Van Rossum in Woerden, een subliem concept en heerlijk eten!

Als je voor de eerste keer binnenkomt bij Van Rossum in Woerden sta je even met je mond vol tanden. Het restaurant is gesitueerd in een prachtig verbouwde wapenarsenaal uit 1762, midden in de middeleeuwse binnenstad van Woerden. Met de warme en huiselijke entourage, de volledige open keuken en personeel wat passie uitstraalt voel je je direct thuis. Dit is hoe een restaurant moet zijn. In mijn ogen direct een geweldig concept, terwijl ik met een stel vrienden nog niet eens aan tafel zat, laat staan iets te hebben gegeten van de kaart.

Door een vriendelijke gastvrouw werden wij naar onze tafel begeleid. Een robuuste stoere tafel van hout en metaal, met van die lekkere stoelen afgewerkt met leder en om het af te maken een koeienvelletje op de vloer.

van-rossum-keukenNadat de bestelling was opgenomen was er tijd om gezellig bij te kletsen en wat rond te kijken naar de entourage. Wat ik onder andere fascinerend vond is dat de keuken echt volledig open is en je deze vanaf je tafel kan aanschouwen. Zo staat het keukenpersoneel ook wat meer op de voorgrond wat voor een extra beleving voor de gasten zorgt. Daarnaast vereist zo’n keuken opgeruimd te werken en een optimale hygiëne te hanteren, wat ook wel een prettige gedachte is.

En dan is de vraag, hoe was het eten? De paddenstoelenrisotto met geroosterde pompoen, waterkers en gefrituurd hoeve-eitje die ik had besteld was erg lekker. De andere tafelgasten hadden dry aged runderentrecôte van de big green egg, het Poussin kippetje met geschroeide citroen en kaasfondue. Allen hebben ze heerlijk zitten smikkelen. Na nog wat desserts, chocolade bonbons en wat kopjes koffie en thee verlieten wij Van Rossum bijzonder tevreden. Kortom, een geslaagde avond!

RSS
Instagram
YouTube
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!