Videorecept: Garnalen Teriyaki

Wij zijn dol op sushi en bezoeken dus regelmatig Sushi restaurants. Ondanks dat we altijd vol goede moed beginnen aan de lekkerste sushirolls op de kaart schakelen we naar verloop van de tijd vaak over naar de grillgerechten. Stiekem vindt Daniel de Beef Teriyaki het zaligste van heel de kaart. Dat knapperige knoflookje tussen al dat sappige vlees, WAUW! Zo simpel, maar o zoooo lekker. Knoflook gaat ook goed samen met garnalen. Daarom bedachten Michael en ik een variant op mijn favoriete grillgerecht: Garnalen Teriyaki!

Familie Sterk is dol op garnalen. In de zomer eten we dan ook vaak garnalen van de barbecue met een stokbroodje. Tip: Haal je garnalen niet bij de visboer, maar koop ze in een zak van een groothandel (bijvoorbeeld Sligro). Ingevroren, ongegaard, volledig gepeld en je kan op alle momenten in de week een portie garnalen uit je vriezer halen. Inkopen bij Sligro heeft ook nog een financieel voordeel: voor 1 kilogram garnalen betaal je maar 11 Euro.

Garnalen Teriyaki is in zo’n 15 minuten gemaakt. In een handomdraai heb je een heerlijk gerecht op tafel staan. Je kunt de garnalen ook gewoon vervangen door andere soorten vlees, vis, gevogelte of kip.

Heb jij nou ook zo’n simpel maar overheerlijk recept die je graag met ons wilt delen? Laat dan een reactie achter of mail naar info@sterkindekeuken.nl

Recept Afdrukken
Garnalen Teriyaki
japanse-teriyaki-garnalen
Maaltijd Voorgerecht
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Voorgerecht
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
japanse-teriyaki-garnalen
Instructies
  1. Rooster het sesamzaad zodat de smaak loskomt.
  2. Snijd de knoflookteen in dunne plakjes. Bak de plakjes in de olijfolie totdat ze kleur krijgen. Haal ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Ze worden bij het afkoelen pas lekker krokant.
  3. Bak de gepelde garnalen totdat ze roze zijn gekleurd in dezelfde olie. Op deze manier krijgen de garnalen een lekkere knoflooksmaak mee. Bak ze niet te lang. Garnalen zijn het lekkerst als ze net gaar zijn! Wanneer ze gaar zijn voeg je de teriyakisaus toe. Wanneer de teriyakisaus warm genoeg is mag het van het vuur. Snijd tijdens het bakken de bosui, zie stap vier.
  4. Snijd de bosui in dunne ringen (slimmer en sneller snijden? Snijd de bosui in kwarten en leg ze onder elkaar voordat je begint met het snijden van dunne ringen, je snijdt op deze manier vier keer zo snel).
  5. Alle componenten zijn nu klaar. Breng de componenten samen in een bord of schaal en smullen maar!
Notities

Tip:

  • Je kunt de garnalen vervangen door andere soorten vlees, vis, gevogelte of kip.
Instagram
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!