Rubens gevulde speculaas

latteartruben2SterkInDeKeuken heeft oog voor talent en biedt graag podium aan haar trouwe volgers. Be aware, voordat je het weet ben jij aan de beurt!

Om deze rubriek af te trappen beginnen we maar direct met een van onze grootste talenten uit ons netwerk. Ruben Jansen (14 jaar!) heeft Latte Art (je weet wel, die mooie figuurtjes melk in je koffie) enorm goed onder de knie. Binnenkort is hij dan ook te gast in een van onze video’s om ons en jullie alles te leren over Latte Art. Michael en ik gaan uiteraard ook een poging wagen, als dat maar goed komt…

Wat hoort er bij een goed bakkie pleur? Gevulde speculaas! De eerste winterse dagen zijn achter de rug dus Ruben koos ervoor een Oudhollands recept te maken en met ons te delen. Ruben noemt zijn recept ‘een makkie’. Nadat hij dit recept twee keer in vijf dagen had gemaakt vroeg ik hem wat hij de tweede keer anders had gedaan. ‘’Helemaal niks!’’ Conclusie: Talent en gewoon een heel makkelijk en goed recept!

rubens-gevulde-speculaas-2

Tips van Ruben:

 • Je kan de gevulde speculaas in elke vorm maken die je wilt, maar houd dan wel rekening met de baktijd.
 • Gevulde speculaas is lekker bij de koffie. Stay tuned op www.sterkindekeuken.nl, want binnenkort ben ik te gast bij Michael en Daniel om hun alles te vertellen over koffie en in het bijzonder Latte Art!

Heb jij ook een lekker bakrecept en wil je die delen met onze volgers? Laat dan een reactie achter op dit bericht of mail ons het recept met foto naar info@sterkindekeuken.nl

 

Recept Afdrukken
Rubens gevulde speculaas
rubens-gevulde-speculaas
Maaltijd Gebak
Prep Tijd 50 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Speculaasdeeg
Amandelspijs
Maaltijd Gebak
Prep Tijd 50 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Speculaasdeeg
Amandelspijs
rubens-gevulde-speculaas
Instructies
 1. Zeef alle droge producten voordat je begint. Leg de koude boter in het mengsel van bakmeel, basterdsuiker, speculaaskruiden en een snufje zout. Maak met behulp van messen kleine klontjes van de boter. Voeg de melk toe. Maak nu van dit mengsel een bal en zet het 30 minuten in de koelkast.
 2. Maal de amandelen en de suiker kort en voeg daarna het ei toe. Was de citroen en doe naar smaak wat geraspte schil (alleen het gele van de schil, de witte laag daaronder is bitter) en sap bij het mengsel. Maal nogmaals totdat er een mooie massa ontstaat.
 3. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 4. Bestuif je werkblad met bloem tegen het plakken. Verdeel het deeg in tweeën en rol het uit tot lappen van 15 bij 30 cm. Verdeel het spijs op een plak en houd daarbij de randen vrij zodat de randen van de twee plakken op elkaar kunnen worden gedrukt. Bestrijk de bovenkant nog even met het eimengsel (dit zorgt voor een mooi glanzend laagje) en strooi de amandelen erover.
 5. Bak jouw (of eigenlijk Rubens) gevulde speculaas in 40 minuten gaar en genieten maar!
Instagram
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

 1. Faith 9 november 2016

  Super leuk. En ziet er lekker uit!! Ben benieuwd naar de rest!

 2. Wendy winkelman 9 november 2016

  Hoi Ruben … wauw wat gaaf gedaan zeg… super!!! En succes!

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!