Anne’s pecantaarten voor KWF Kankerbestrijding

Anne en ik kennen elkaar van GrachtenAtelier in Utrecht, een organisatie die culinaire en creatieve workshops aanbiedt. Op 4 november zag ik op Facebook het volgende bericht voorbij schieten:

annes-facebookpost

Top, dacht ik, haar moeten we hebben voor onze rubriek ‘Podium voor Talent’, niet wetende dat er een heel bijzonder verhaal achter Anne’s pecantaarten zit. De moeder van Anne kan wegens ziekte niet werken, maar toch wilt ze de tijd dat ze zich wel goed voelt goed besteden. Anne en haar moeder zijn net zoals wij echte foodies en hebben daarom besloten samen taarten te gaan bakken voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding.

annes-pecantaart

Het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) Kankerbestrijding is een Nederlandse stichting die zich inzet voor bestrijding van kanker door middel van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntenondersteuning en fondsenwerving. KWF Kankerbestrijding ontvangt geen geld van de overheid en moet het echt hebben van collectes en donaties. Mede dankzij initiatieven van Anne en haar moeder komen we steeds dichter bij een wereld met minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

Michael en ik wensen Anne en haar moeder super veel succes, gezondheid, bakplezier en hopen mede dankzij dit podium een steentje bij te dragen aan hun fantastische initiatief. Dit allemaal onder het motto van KWF Kankerbestrijding: ‘Samen komen we steeds dichterbij’.

Een grote pecantaart, goed voor 12 taartpunten, kost €14,99. Een kleine pecantaart, goed voor 2 taartpunten, kost €3,99. De pecantaarten zijn (bij succes) nog 7 maanden te bestellen door een mail te sturen naar annevnoort@gmail.com. Zij neemt dan contact met je op voor de wijze van leveren en betalen.

Het is natuurlijk de bedoeling dat de taarten worden afgenomen bij Anne, maar Anne is toch zo vrij geweest om haar recept met ons te delen.

Nog een leuke baktip van Anne:
Vervang de vanillesuiker (of vanille essence) door zelf gemaakte vanille-extract. Koop een fles wodka, neem een borreltje en gebruik de rest van de ruimte in de fles voor vanillestokjes. Stop de vanillestokjes in de fles en draai de dop erop. Schud goed door en zet koel en donker weg. Na twee maanden is je extract klaar. Wel elke week even schudden.

 

Recept Afdrukken
Anne’s Pecantaart voor KWF Kankerbestrijding
annes-pecantaart-header
Maaltijd Gebak
Prep Tijd 120 minuten
Porties
taartpunten
Ingrediënten
Kaartdeeg
Vulling
Maaltijd Gebak
Prep Tijd 120 minuten
Porties
taartpunten
Ingrediënten
Kaartdeeg
Vulling
annes-pecantaart-header
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bloem, suiker, kaneel en zout in een kom.
  3. Voeg het eigeel en de boter toe en kneed dit totdat er een bal ontstaat. Zet deze bal 60 minuten in de koelkast.
  4. Ondertussen kan je de suiker, eieren, suikerstroop, gesmolten boter en de vanillesuiker mengen tot een glad mengsel.
  5. Na 60 minuten in de koelkast kan de bal uitgerold worden. Rol uit tot ongeveer een halve centimeter dikte en verdeel over een taartvorm.
  6. Voeg het suikermengsel in de taartvorm en maak dan de taart mooi op met de pecannoten.
  7. Bak de pecantaart in 45 minuten goudbruin.
  8. Het suikermengsel wordt heel erg heet in de oven. Laat dus eerst de taart afkoelen totdat je hem serveert.
  9. Dit recept is ook leuk als dessert. Serveer bijvoorbeeld met vanillesaus of een bolletje ijs. Eetsmakelijk!
Instagram
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!