Oma’s fruitige kerrie-kip met Pandan rijst

Fruitige kerrie-kip met Pandan rijst laat je even vergeten dat de zomer en heerlijke nazomer nu echt voorbij is. Weinig mensen durven met fruit te koken, maar mijn oma durft het aan! In dit gerecht is het volgens de kinderen en kleinkinderen een succes. De smaken en texturen vullen elkaar prachtig aan. Voor dit gerecht gebruikt mijn oma perzik en banaan, lekker tropisch dus!

Wij hebben onze oma gevraagd het nog eens voor ons te koken, zodat wij het recept met onze volgers kunnen delen. Onze oma vindt het leuk om het recept te delen, maar hoeft niet persé op de video zei ze. Gelukkig is dat voor deze rubriek helemaal niet nodig! Uiteindelijk gaat het toch om het eten, dus daar hebben wij maar lekkere foto’s van gemaakt. Ook van de stappen, zodat je het thuis eenvoudig fruitige kerrie-kip met Pandan rijst kan maken

Ken jij nog lekkere warme gerechten met fruit? Laat dan een reactie achter op dit bericht.

 

Recept Afdrukken
Oma’s fruitige kerrie-kip met Pandan rijst
fruitige-kerrie-kip-pandanrijst13
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
fruitige-kerrie-kip-pandanrijst13
Instructies
Bereiding
 1. Marineer de kipblokjes in kerriepoeder en laat dit minimaal 10 minuten staan. Snijd ondertussen de kastanje champignons in plakjes en snipper de sjalotten.
  fruitige-kerrie-kip-pandanrijst2
 2. Bak in circa 5 minuten de champignons bruin en gaar in een beetje olijfolie. Voeg naar smaak wat zout en kerriepoeder toe. Zet het vuur uit.
  fruitige-kerrie-kip-pandanrijst1
 3. Bak in een andere pan de kip in vloeibare bakboter circa 5 minuten op middelhoog vuur. Zodra de kip is dichtgeschroeid mogen de sjalotten worden toegevoegd.
  fruitige-kerrie-kip-pandanrijst3
 4. Zet het vuur laag en bestrooi de kip met wat zout en nog wat extra kerrie (naar smaak). Laat de kip nog 10 minuten op laag vuur doorgaren. Kook ondertussen de rijst in ruim water in 10 minuten gaar. Giet de rijst af en laat het nog 5 minuten doorstomen in de pan met de deksel erop.
  fruitige-kerrie-kip-pandanrijst4
 5. Meng in een schaaltje de maïzena met een aantal eetlepels water, totdat je een egaal papje hebt (op roomdikte).
  fruitige-kerrie-kip-pandanrijst6
 6. Voeg de champignons bij de kip en sjalot. Voeg het water en de rundvleesbouillon toe. Zet het vuur hoger en breng de bouillon aan de kook.
  fruitige-kerrie-kip-pandanrijst7
 7. Voeg beetje bij beetje het maizena mengsel toe totdat de saus een juiste dikte heeft.
  fruitige-kerrie-kip-pandanrijst8
 8. Als de saus de juiste dikte heeft bereikt kan begonnen worden met de opmaak.
  fruitige-kerrie-kip-pandanrijst9
Opmaak
 1. Pak een schaaltje en doe hier rijst in voor één bord en druk lichtjes aan. Leg een bord ondersteboven op het schaaltje en draai het geheel om.
  fruitige-kerrie-kip-pandanrijst10
 2. Til het schaaltje voorzichtig omhoog.
  fruitige-kerrie-kip-pandanrijst11
 3. Leg het kipmengsel rond de rijst. Snijd de banaan en leg een paar plakjes op de kip. Leg de een paar perzikstukjes op de rijst en wat stukjes op de kip. Gebruik wat perziksap om te draperen over de rijst, zodat het wat smeuïger en glanzender wordt. Strooi wat geroosterde pijnboompitten over het gerecht en serveer direct uit.
  fruitige-kerrie-kip-pandanrijst12
Instagram
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

3 Reacties

 1. Mevr. A. de Wolf 24 november 2016

  Zo, dat ziet er zéér smakkelijk uit! Wil het gelijk gaan uitproberen. Had nog wel een paar vragen: een blik perziken, is dat een groot blik van 825 gr. of een klein blik van 420 gr. en maakt het nog iets uit of het met lichte of dikke siroop is? Een bakje van hoeveel gram kastanje champignons hebben jullie gebruikt?

  • sterkindekeuken 24 november 2016 — Berichtauteur

   Dat was het zeker! Leuk dat je het gaat uitproberen. Een klein blikje op dun siroop is prima. Met dik siroop mag ook, dat maakt niet zoveel uit. Van de kastanje champignons is 250 gram gebruikt.

 2. Mevr. A. de Wolf 26 november 2016

  Hallo

  Wilde even laten weten dat ik het Oma’s fruitige kip kerrie gerecht gisteravond gemaakt heb. Het was een succes en alles ging tot de laatste kruimel op. Zelfs onze kleinzoon van twee jaar, voor hem hebben wij de kip en champignons even in de blender gedaan en er het fruit apart in een schaaltje bij gegeven, zat te smikkelen en smullen! Ik had een foutje gemaakt met het bouillon blokje. Van Knorr is 1 blokje goed voor een liter water en die van andere merken voor een halve liter. Het was dus wat flauw. Dit kwam goed uit voor onze kleinzoon i.v.m. het zout. Voor de volwassenen hebben ik er Soy sauce (met de groene dop = Less salt) en een lepeltje Sambal Badjak bijgedaan. Super. Ga zeker meer recepten van jullie proberen.

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!