Videorecept: Chocoladetaart van restjes Sinterklaas lekkernijen

Chocoladeletter van je werk, chocoladeletter van je ouders, chocoladeletter van je Opa en Oma, chocoladeletter van je sportvereniging. De voorraadkast puilt uit van al die chocoladeletters! Wat moeten we er nou in hemels naam mee? Laat staan met al die speculaasbrokken en kruidnoten. Na 5 december kan je deze lekkernijen niet meer zien en liggen ze te verpieteren in de kast. Zonde!

Met dit artikel en onze video inspireren wij je om aan de slag te gaan met het snoepgoed van Sinterklaas. Een van onze favoriete taarten is de chocoladetaart met een bodem van bastognekoeken en roomboter. Daar boven op komt een mengsel van opgeklopte slagroom, gesmolten chocolade en een scheutje amaretto. C’est ça! Ditmaal hebben wij hier een kleine twist aan gegeven en alle restjes van het Sinterklaas snoepgoed voor gebruikt.

Zoals je ziet hoef je maar een paar ingrediënten te veranderen en je hebt een heerlijke Sinterklaas chocoladetaart! Welk recept je ook maakt, je steelt ongetwijfeld de show op pakjesavond en je bent af van al die restjes chocoladeletters, speculaas en kruidnoten. Zeg nou eerlijk, na pakjesavond gaan we het liefst zo snel mogelijk over op de kerstkransen, merengues en de rood witte zuurstokken?!

Hoe komen wij nou op dit recept? Het speuren op Pinterest zorgt ervoor dat je de rechter hersenhelft activeert, de hersenhelft dat zorgt voor creativiteit. Door alle voorbeelden van Pinterest kom je sneller in een creatieve modus. Wij zagen veel super leuke recepten, waaronder de volgende:

cupcake-speculaas-creme  sinaasappelmousse-in-speculaassloffentaart-sinterklaas

Rachel maakt een cupcake met een botercrème van speculaas. Dit lijkt ons super lekker! Je kan eventueel ook nog stukjes chocolade(-letter) verwerken in het cupcakebeslag en kruidnoten verkruimelen over de boter crème.

Vera Boersma pinde een afbeelding van de kruidnotentaartjes met sinaasappelmousse. Een bodem van speculaas, een chocolademousse van chocoladeletters en pepernoten ter garnering. Klinkt heerlijk!

Wat ook kan is het maken van een sloffentaart, zoals Carola deed. Carola weet maar wat goed hoe ze afkomt van al die restjes. Zij gebruikt werkelijk alles wat sinterklaas heeft meegebracht uit Spanje.

Wij zijn benieuwd wat jullie doen met alle restjes van Sinterklaas. Stuur ons een foto via info@sterkindekeuken.nl of laat een reactie achter op dit artikel.

Recept Afdrukken
Chocoladetaart
chocoladetaart
Maaltijd Gebak
Prep Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties
taart (12 personen)
Ingrediënten
Maaltijd Gebak
Prep Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties
taart (12 personen)
Ingrediënten
chocoladetaart
Instructies
 1. Bekleed een taartvorm met folie en laat de randen overhangen.
 2. Smelt de boter.
 3. Maal de speculaasbrokken fijn.
 4. Meng de boter met de speculaaskruim en druk het mengsel gelijkmatig uit over de bodem van de vorm.
 5. Zet de bodem circa 15 minuten in de koelkast. Zo stolt de boter en krijg je een harde bodem.
 6. Smelt de chocolade au bain marie. De onderkant van de kom mag niet het bijna (!) kokende water raken. Houd de temperatuur van de chocolade zo laag mogelijk.
 7. Klop de slagroom met de suiker stijf.
 8. Roer de gesmolten chocolade door de opgeklopte slagroom en voeg een scheutje amaretto toe. Spatel goed door, maar kijk wel uit dat je de luchtigheid niet verliest.
 9. Haal de bodem uit de koelkast. Doe het chocolademengsel op de bodem en strijk glad.
 10. Dek het af met folie en zet voor minimaal vier uur in de koelkast.
 11. De taart is nu al heerlijk. Garneer het net zoals wij met gezouten karamel (wil je weten hoe wij dit maken? Bekijk dan het recept 'Tamme kastanjes met karamel en zeezout'), opgeklopte slagroom en kruidnoten (bekijk het videorecept ' Chocolade kruidnoten').
Instagram
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

 1. Carola 28 november 2016

  Wat leuk dat jullie echt bewust een recept hebben gemaakt met restjes die overblijven na het feest. Eigenlijk is dat helemaal van deze tijd. Bedankt dat de Sintslof hier ook bij mocht staan want inderdaad: bedek een taart gewoon eens met wat je allemaal nog over hebt en op moet. Groetjes Carola

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!