Kerstrecept: Crispy Avocado

Wil jij ook niet de hele dag en avond in de keuken staan? Met dit 4-gangendiner wordt het smullen en houd je tijd over om samen met je familie en vrienden te eten! Alle gerechten zijn grotendeels voor te bereiden, zodat je ze ’s avonds alleen nog hoeft af te maken. Vandaag publiceren wij het eerste kerstgerecht, namelijk de Crispy Avocado. Aankomende dagen volgen de andere drie videorecepten.

De Crispy Avocado is een variant op de beroemde saus guacamole. Normaal dip je je tortillachips in de guacamole, maar dit keer draaien wij de rollen om. Dit keer heeft de heerlijke en gezonde vrucht avocado de hoofdrol. Pureren gaan we dus niet doen!

Wij horen graag wat je vindt van het door ons verzonnen voorgerechtje. Ga jij het ook maken deze Kerst?

Nog wat leuke avocadoweetjes:

 • De avocado die wij kennen uit de supermarkt zijn relatief klein. De vrucht kan wel tot 2,3 kg wegen!
 • De olie in de vrucht bestaat voornamelijk uit onverzadigde vetten en heeft dus een gunstige invloed op het cholesterolgehalte.
 • De avocado bevat veel mineralen, zoals ijzer en kalium en is tevens rijk aan vezels en proteïne.
 • De avocado kan als kamerplant worden gehouden. Het kweken kan door de pit 2-3 dagen in water te laten weken en daarna met de punt omhoog in normale potgrond te planten.

 

Recept Afdrukken
Crispy Avocado
crispy-avocado-kerstrecept
Maaltijd Voorgerecht
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Voorgerecht
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
crispy-avocado-kerstrecept
Instructies
Bereiding
 1. Snijd de avocado door midden langs de pit. Draai beide helften, zodat je ze los van elkaar kan halen. Sla een scherp mes in de pit en draai het totdat de pit loskomt. Gooi de pit weg.
 2. Lepel het vruchtvlees uit de schil en hak dit in kleine blokjes. Zorg ervoor dat de schil heel en mooi blijft. Deze wordt gebruikt voor de presentatie.
 3. Doe de avocadoblokjes in een kom en knijp de limoen uit boven de kom. De limoen zorgt naast een zuurtje er ook voor dat de avocado niet verkleurd.
 4. Haal de pitjes uit de tomaat en snijd het vervolgens in blokjes. Hak de knoflook fijn, snipper de ui en de rode peper. Voeg dit alles toe aan de kom met avocado. Roer vervolgens voorzichtig door.
Opmaak
 1. Pak de borden, verkruimel de tortillachips en leg dit gecentreerd op de borden. Maak vervolgens met je vinger een rondje in het midden, zodat de avocado mooi blijft staan dadelijk.
 2. Vul de avocadoschil met het mengsel en leg het bovenop de tortillachips.
 3. Bak de garnalen totdat ze mooi roze zijn. Leg op elke crispy avocado minimaal 3 garnalen.
Instagram
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!