Kerstrecept: Doperwtensoep met munt

Vandaag presenteren wij de tweede gang van het kerstmenu; Doperwtensoep met munt. Een frisse en kleurrijke soep met een zout krokantje van Serranoham. Deze soep is wel heel eenvoudig te maken, je hebt niet veel ingrediënten nodig en de bereiding neemt weinig tijd in beslag! Zoals elk gerecht in ons 4-gangendiner is de bereiding ’s middags al uit te voeren, zodat je zelf ook mee kan eten en niet constant in de keuken moet staan. Wel zo fijn toch? Uitermate geschikt voor het kerstdiner dachten wij zo!

Heb je tips voor andere lekkere soepen? Laat dan een reactie achter of stuur ons een e-mail.

Houd onze site de aankomende dagen in de gaten voor nog twee videorecepten van het hoofdgerecht en dessert.

 

Recept Afdrukken
Kerstrecept: Doperwtensoep met munt
doperwtensoep met munt
Maaltijd Soep
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Soep
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
doperwtensoep met munt
Instructies
Bereiding
  1. Bak de serranoham circa 6 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier op 180 graden. Laat het hierna afkoelen, zodat het krokant wordt. Breek vervolgens in kleinere stukken. De serranoham wordt gebruikt bij de opmaak van de soep.
  2. Neem een grote pan. Fruit de ui, knoflook en tijm 5 minuten aan op lage temperatuur.
  3. Voeg de groentebouillon toe. Kook hierin de doperwten 5 minuten (niet langer!).
  4. Pureer de soep met een staafmixer of doe het in de blender. Giet de soep door een zeef.
Opmaak
  1. Doe de soep in een soepkom.
  2. Hak wat muntblaadjes in fijne reepjes en leg deze boven op de soep.
  3. Leg voorzichtig de ovengebakken Serranoham boven op de soep.
  4. Gebruik een topje munt voor decoratie.
  5. Voeg nog wat druppels extra vierge olijfolie toe en serveer direct uit.
Instagram
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!