Kerstrecept: Doperwtensoep met munt

By 9 december 2016Diner

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 gram doperwten
  • 1 liter groentebouillion
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 bosje munt
  • 75 gram serranoham
  • olijfolie extra vierge

Bereidingswijze

Doperwtensoep met munt; een frisse en kleurrijke soep met een zout krokantje van Serranoham. Deze soep is wel heel eenvoudig te maken, je hebt niet veel ingrediënten nodig en de bereiding neemt weinig tijd in beslag! De bereiding is ’s middags al uit te voeren, zodat je zelf ook mee kan eten en niet constant in de keuken moet staan. Wel zo fijn toch? Uitermate geschikt voor het kerstdiner dachten wij zo!

Stap 1
Bak de serranoham circa 6 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier op 180 graden. Laat het hierna afkoelen, zodat het krokant wordt. Breek vervolgens in kleinere stukken. De serranoham wordt gebruikt bij de opmaak van de soep.

Stap 2
Neem een grote pan. Fruit de ui, knoflook en tijm 5 minuten aan op lage temperatuur.

Stap 3
Voeg de groentebouillon toe. Kook hierin de doperwten 5 minuten (niet langer!).

Stap 4
Pureer de soep met een staafmixer of doe het in de blender. Giet de soep door een zeef.

Stap 5
Doe de soep in een soepkom.

Stap 6
Hak wat muntblaadjes in fijne reepjes en leg deze boven op de soep.

Stap 7
Leg voorzichtig de ovengebakken Serranoham boven op de soep.

Stap 8
Gebruik een topje munt voor decoratie.

Stap 9
Voeg nog wat druppels extra vierge olijfolie toe en serveer direct uit.

Laat een reactie achter