Inspiratie voor het Kerstdiner: Roodbaars met parelcouscous

Nog twee weken en dan is het weer zover… Kerst! Wij koken al 10 jaar een 5-gangendiner voor de familie op 2e kerstdag. Zo hadden wij vorig jaar ‘Roodbaars met parelcouscous’ op het menu. Roodbaars met parelcouscous is leuk om te bereiden, het ziet er restaurantwaardig uit en het smaakt heerlijk. Het grote voordeel van dit recept is dat de voorbereiding ’s middags al gedaan kan worden. Wel zo fijn natuurlijk, want dan kan je zelf ook genieten van het eten en de tijd met familie en vrienden. Het recept is afkomstig van meesterkok Angélique Schmeinck. Nederland telt slechts twee vrouwelijke meesterkoks en daar is zij één van.

Recept Afdrukken
Roodbaars met parelcouscous
Roodbaars met parelcouscous
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Prep Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Parelcouscous
Komkommer-muntraita
Roodbaars en groente
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Prep Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Parelcouscous
Komkommer-muntraita
Roodbaars en groente
Roodbaars met parelcouscous
Instructies
Parelcouscous ['s middags voorbereiden]
  1. Giet het bietensap in een pan en voeg het zeezout toe. Breng het vervolgens aan de kook.
  2. Doe de couscous in een bolzeef en spoel deze af met koud water totdat het water helder is.
  3. Voeg de couscous toe aan het bietensap en kook op middelhoog vuur in 15 minuten gaar. Het vocht is grotendeels door de couscous opgenomen. Voeg op het laatst de wijnazijn en olijfolie toe en roer het geheel door.
Komkommer-muntraita ['s middags voorbereiden]
  1. Rasp de komkommer fijn op een (rauwkost)schaaf en bestrooi met een beetje zeezout. Besprenkel met limoensap en laat minimaal 5 minuten staan. Knijp of druk er daarna in een bolzeef al het vocht uit.
  2. Pluk en snijd de munt ragfijn en meng met de olijfolie. Doe dit in een kom.
  3. Doe de uitgeknepen komkommer in de kom bij de munt.
  4. Roer de yoghurt los en voeg dit toe aan de kom. Breng het geheel op smaak met een beetje zeezout en versgemalen peper en roer het mengsel goed door.
Peultjes ['s middags voorbereiden]
  1. Verwijder de draadjes van de peultjes (rangen).
  2. Blancheer de peultjes in 2-3 minuten beetgaar in gezouten kokend water.
  3. Spoel de peultjes direct koud af en laat uitlekken.
Roodbaars bakken ['s avonds afmaken]
  1. Verhit een scheutje olie in een pan.
  2. Snijd de roodbaarsfilet in gelijke porties en snijd per portie op de velkant twee keer in.
  3. Bak de roodbaars op middelhoog vuur eerst op de huidkant in 2-3 minuten krokant. Bestrooi de vis met een beetje zout, draai de vis om en bak het daarna op laag vuur nog 2 minuten op de viskant tot het visvlees net niet meer glazig is.
Peultjes ['s avonds afmaken]
  1. Verwarm een scheutje olie in een wokpan.
  2. Roerbak de peultjes tot ze warm zijn.
Opmaak bord ['s avonds afmaken]
  1. Verdeel de lauwwarme parelcouscous over de borden.
  2. Rangschik de peultjes, komkommer-muntraita en red chard over de borden.
  3. Leg de roodbaars in het midden bovenop.
Instagram
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!