Sanne’s kokosmakronen met chocolade

Sanne liet zich voor haar kokosmakronen inspireren door Madame Cocos, dit bedrijf is onder andere bekend om haar kokosmakronen op foodtruckfestivals. Sanne was helemaal verrast door de fantastische smaak. Ze waren zo lekker dat Sanne zelf ook kokosmakronen wilde maken. Om zo dicht mogelijk in de buurt te komen van haar smaakbeleving, is ze op onderzoek uitgegaan op het internet. Op basis van verschillende recepten heeft ze haar eigen recept gevormd. Vol trots heeft ze nog dezelfde dag haar kokosmakronen aan ons laten proeven. WAUW, wat een perfectie. Knapperig aan de buitenkant, smeuïg aan de binnenkant. Absoluut het delen waard.

Eerst nog even wat meer informatie over kokos. Zoals je waarschijnlijk wel weet groeien kokosnoten aan een kokospalm. De palmen groeien in tropische en subtropische gebieden met een zanderige grond en veel zonlicht, denk aan Expeditie Robinson. Het is nog een flinke klus om de kokosnoten te oogsten. Dit gebeurt handmatig, maar ook met speciaal afgerichte makaken. Jawel, apen. Wanneer de kokosnoten rijp zijn vallen ze er ook vaak spontaan af. Dit is gelukkig niet onze zorg, want wij kunnen ze gewoon in de supermarkt of bij de groenteboer kopen, zodat we even later lekker de keuken in kunnen duiken!

Onderstaand het recept met tips en trucks van Sanne. Bedankt voor je overheerlijke recept Sanne!

Heb jij nou ook zo’n lekker bakrecept die je graag wilt delen? Stuur ons dan een e-mail!

 

Recept Afdrukken
Sanne's kokosmakronen met chocolade
kokosmakronen
Maaltijd Gebak
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
kleine kokosmakronen
Ingrediënten
Maaltijd Gebak
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
kleine kokosmakronen
Ingrediënten
kokosmakronen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Splits de eieren. De eidooiers worden niet gebruikt.
  3. Voeg het kokos en de suiker toe aan de eiwitten en meng tot een samenhangend beslag/deeg.
    ingredienten
  4. Schep met 2 eetlepels 10 onregelmatige bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak de kokosmakronen in 20 minuten goudbruin en gaar.
  6. Smelt stukjes chocolade door een kom boven bijna kokend water te hangen (dit heet 'au bain-marie'). Het water mag de kom niet raken!
  7. Decoreer de kokosmakronen met chocolade met behulp van een vork.
    sannes-kokosmakronen
Notities
  • Voor extra chocolade (in dit geval pure chocolade, maar er kan eventueel ook witte chocolade worden gebruikt) hak of breek de chocolade in kleine stukjes en voeg dit toe aan het beslag.
  • Mocht je suikervrije kokosmakronen willen maken dan vervalt de 250 g suiker en gebruik 75 ml honing.
  • Je kan voor het maken van bolletjes een ijslepel gebruiken, maar het leukste effect krijg je als je onregelmatige bergjes maakt met je handen.
RSS
Instagram
YouTube
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!