Inspiratie voor het kerstdiner: mascarpone-limoentaartje

Het inspiratierecept is dit keer een dessert, namelijk het mascarpone-limoentaartje. Ook dit gerecht is (behalve de opmaak van het bord) ’s middags al voor te bereiden. Geen stress in de keuken dus! Het laatste gerecht van de avond moet natuurlijk net zo spetterend zijn als de voorgaande gangen, daarom hebben wij vorig jaar met Kerst voor het mascarpone-limoentaartje gekozen. De smaak is geweldig, maar het oog krijgt ook wat. Verschillende texturen en kleuren zorgen voor een onvergetelijke sensatie voor de mond. Onderstaand recept is afkomstig van meesterkok Angélique Schmeinck.

De volgende items heb je extra nodig:

  • Plasticfolie
  • Blender
  • Spuitzak met gladde spuitmond (circa 8 mm doorsnede)
  • Hakmolen
  • Ronde steekvorm van circa 10 centimeter

Heb jij ook een lekker recept voor de feestdagen en wil je dit met ons delen? Laat dan een reactie achter op dit bericht of mail ons direct het recept met foto naar info@sterkindekeuken.nl

Wie weet geven wij jou een podium in onze rubriek ‘Podium voor talent’!

 

Recept Afdrukken
Mascarpone-limoentaartje
mascarpone-limoentaartje-kerst-inspiratie
Maaltijd Dessert
Keuken Fusion
Prep Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Deegbodem
Dragon-muntsiroop
Mascarpone-limoentaartje
Frambozencrumble
Maaltijd Dessert
Keuken Fusion
Prep Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Deegbodem
Dragon-muntsiroop
Mascarpone-limoentaartje
Frambozencrumble
mascarpone-limoentaartje-kerst-inspiratie
Instructies
Deegbodem ['s middags voorbereiden]
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Rol elke plak bladerdeeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad. Dek hierna het deeg af met plasticfolie en laat het 10 minuten rusten.
  3. Steek uit het bladerdeeg cirkels van 10 centimeter doorsnede. Bestrijk ze licht met losgeklopt ei en prik er gaatjes in met een vork.
  4. Leg de deegcirkels op een platte bakplaat met bakpapier en doe deze voor 12-15 minuten in de oven totdat de cirkels goudgeel en krokant zijn.
Mascarpone-limoencrème ['s middags voorbereiden]
  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  2. Roer de mascarpone zacht met de yoghurt.
  3. Spatel de vanillemerg, de lemoncurd en wat rasp van limoenschil erdoor.
  4. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel dit zachtjes door het mengsel.
  5. Vul de spuitzak met gladde spuitmond met de mousse en bewaar deze in de koelkast.
Dragon-muntsiroop ['s middags voorbereiden]
  1. Breng suiker met water aan de kook en laat de suiker oplossen.
  2. Pluk de dragon en munt. Bewaar enkele kleine muntblaadjes voor decoratie.
  3. Blancheer de rest van de dragon en munt 10 seconden in kokend water, spoel ze direct in een zeef af met koud water. Knijp vervolgens zoveel mogelijk vocht uit.
  4. Pureer de kruiden samen met de suikerstroop fijn in de blender.
  5. Giet het mengel door een zeef (met hieronder een pannetje of een schaaltje) en werk deze erdoor met een spatel.
Opmaak bord ['s avonds afmaken]
  1. Spuit de bladerdeegbodem gelijkmatig vol met toefjes mascarpone-limoencrème. Verdeel de blauwe bessen erover. Draai net voor het uitserveren de diepvriesframbozen met de honing en likeur tot kleine stukjes in de hakmolen. Verdeel de frambozenstukjes over en rond het taartje. Druppel met een lepel de dragonsiroop rond het taartje. Zet boven op elk taartje en klein muntblaadje.
RSS
Instagram
YouTube
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!