Wentelteefjes van kerstbrood

By 23 december 2016 juli 22nd, 2018 Ontbijt

Ingrediënten

Voor 4 porties:

  • 4 plakken kerstbrood
  • 100 milliliter melk
  • 2 eieren
  • kaneelpoeder (naar smaak)

Bereidingswijze

Inspiratie nodig voor het Kerstontbijt? Maak dan wentelteefjes van Kerstbrood. Met Kerstbrood kan je namelijk heerlijke wentelteefjes maken! De spijs op de warme wentelteefjes geeft je een echt kerstgevoel.

Wist je dat het wentelteefje van oorsprong een gerecht is wat vooral werd gegeten door arme mensen? Zij maakten van oud brood wentelteefjes, zodat ze toch nog iets lekkers te eten hadden. Tegenwoordig worden wentelteefjes gegeten als delicatesse en kan je het net zo goed maken van vers brood, of in dit geval… Kerstbrood!

Als je Kerstbrood over hebt na de feestdagen, dan kan je hier natuurlijk alsnog lekkere wentelteefjes van maken. Een Kerstbrood is in de meeste gevallen meerdere weken houdbaar, dus je hebt alle tijd!

Stap 1
Verwijder de spijs en bewaar deze.

Stap 2
Pak een ovenschaal of een diep bord.

Stap 3
Doe hierin de melk, eieren en kaneelpoeder en kluts met een garde alles goed door elkaar.

Stap 4
Verwarm een pan met een beetje bakboter. Haal het brood door het beslag en bak aan beide kanten goudbruin.

Stap 5
Nadat het brood is gebakken kan de spijs terug erop worden gesmeerd. Garneer met poedersuiker en serveer.

Laat een reactie achter