Ingrediënten

Voor 8 scones:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram magere kwark
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • 1 ei
  • snufje zout

Bereidingswijze

Wie High Tea zegt, zegt Scones! Scones zijn natuurlijk ook heerlijk bij het ontbijt, de lunch of voor bij de koffie. Zelf scones maken moeilijk? Echt niet! Met dit simpele basisrecept en onze video kan iedereen uit de voeten! Daarnaast kan je eindeloos variëren met ingrediënten die jij lekker vindt. Dit kan zoet zijn, maar natuurlijk ook hartig. Ken jij nog een leuke variant? Laat het dan weten door een reactie achter te laten!

Het allerlekkerste is als je de scones vlak na het bakken serveert met jam, lemon curd en clotted cream. Wil je overgebleven scones bewaren? Doe dit dan in een luchtdichte trommel en bewaar maximaal één dag buiten de koelkast.

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2
Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in.

Stap 3
Snijd de koude roomboter in kleine stukken en doe deze in een beslagkom.

Stap 4
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de beslagkom. Voeg hierna de kwark, het ei en een snuf zout toe.

Stap 5
Kneed het geheel met de hand tot een gelijkmatig deeg. Het kan best even duren voordat alle ingrediënten goed gemend zijn, dus neem vooral je tijd.

Stap 6
Vouw het deeg door de geraspte kaas en meng het goed door.

Stap 7
Draai van het deeg kleine rustieke bolletjes en plaats deze op de bakplaat voldoende uit elkaar.

Stap 8
Bak de scones in 20 -25 minuten gaar en goudbruin. Serveer de scones met jam, lemon curd en clotted cream.

Laat een reactie achter