Crème brûlée van geitenkaas

Crème brûlée als voorgerecht? Het kan, dat bewijst onderstaande video. Door een crème brûlée van geitenkaas te maken kan je een crème brûlée uitstekend als voorgerecht serveren. Het is een machtig gerecht, dus serveer mooie porties en verras je gasten met dit heerlijke recept. Wij gebruiken geitenkaas van Bettine, heerlijk!

Crème brûlée van geitenkaas aten wij voor het eerst afgelopen december. Wij zijn toen met onze ouders en partners gaan eten bij één van de beste restaurants van Zuid-Holland, Paddles in Waddinxveen. Het is een Asian Fusion restaurant dat ‘shared dining’ hanteert. In deze video maken we een simpele variant, Paddles serveerde de crème brûlée van geitenkaas met een mango-chutney, overheerlijke Spaanse hammen en gebrande noten. Als je dus echt wilt uitpakken, verrijk je gerecht dan met (soortgelijke) ingrediënten.

Wij gebruiken een brander om een krokant laagje karamel op de crème brûlée te krijgen. Tip: brand twee laagjes rietsuiker op elkaar. Hierdoor krijg je een krokantere laag! Een brander is echt een verrijking in jouw keuken. Je kan het bijvoorbeeld ook gebruiken om eiwitschuim te branden. Lekker, maar ook een lust voor het oog. Binnenkort laten we zien hoe je dit kunt doen, want dan maken wij een sinaasappeltaart met eiwitschuim, so stay tuned!

Recept Afdrukken
Crème brûlée van geitenkaas
Creme Brûlée
Maaltijd Dessert, Voorgerecht
Keuken Franse keuken
Prep Tijd 4 uur
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Dessert, Voorgerecht
Keuken Franse keuken
Prep Tijd 4 uur
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Creme Brûlée
Instructies
  1. Breng de kookroom aan de kook en voeg daarna de geitenkaas toe.
  2. Meng ondertussen de eidooiers, volle melk, vanillemerg en de versgemalen zwarte peper in een kom. Klop goed los.
  3. Voeg de warme room met geitenkaas toe aan het eimengsel. Er ontstaat een gladde massa. De eieren mogen niet boven de 83 graden komen, want dan stollen ze.
  4. Giet het mengsel in vuurvaste schaaltjes, duw de cranberries erin. Zet ze in een ovenschaal met kokend water en bak 40 minuten op 150 graden. Water wordt nooit heter dan 100 graden. Het water in de oven houdt de crème brûlée van geitenkaas op de juiste temperatuur en is dus cruciaal voor het slagen van dit recept.
  5. Zet de ovenschaaltjes in de koelkast en laat 3 uur afkoelen.
  6. Bestrooi de crème brûlée van geitenkaas met rietsuiker. Karamelliseer met een brander of zet twee minuten onder je ovengrill. Herhaal dit nog een keer. Twee laagjes gebrande rietsuiker zorgt voor een extra krokante karamel.
  7. Eetsmakelijk!
Instagram
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!