Tarte Tatin met pruimen

Maak nu ook Tarte Tatin met pruimen met deze duidelijke kookvideo! Super leuk om te doen, het ziet er leuk uit en het smaakt heerlijk!

Recept Afdrukken
Tarte Tatin met pruimen
tarte tatin met pruimen
Maaltijd Dessert, Gebak
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Dessert, Gebak
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
tarte tatin met pruimen
Instructies
  1. Ontpit de pruimen en snijd ze in partjes.
  2. Snij de appels in partjes. Wij schillen de appels niet, de meeste vitaminen zitten in de schil!
  3. Houd wat appel- en pruimenpartjes achter en snijd deze in blokjes. De blokjes gaan door het beslag.
  4. Bestrijk de binnenkant van een taartvorm met boter of olie. Bestrooi de bodem van de taartvorm met bruine basterdsuiker en verdeel gelijkmatig door wat met de vorm te schudden.
  5. Strooi de helft van de rozijnen gelijkmatig over de bruine basterdsuiker. Leg de appel- en pruimenpartjes om en om dakpansgewijs in de taartvorm. Strooi hierover de andere helft van de rozijnen.
  6. Zeef de bloem, bakpoeder en kaneel boven een beslagkom. Voeg de suiker, losgeklopte eieren en de roomboter toe.
  7. Mix het geheel met een mixer. Voeg al mixend de melk toe.
  8. Roer de blokjes appel en pruim erdoor.
  9. Verspreid het mengsel gelijkmatig over de bakvorm.
  10. Zet de tarte tatin in de oven en bak in circa 40 minuten gaar. Je kan testen of de Tarte Tatin gaar is door een prikker erin te steken. Als deze er schoon uitkomt, dan is de Tarte Tatin gaar.
  11. Laat de tarte tatin ongeveer 15 minuten afkoelen in het blik voor je hem omkeert op een taartschaal.
Instagram
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!