Luchtige chocoladesnack

By 20 februari 2017Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 6 snacks:

  • 200 gram chocolade
  • 4 rijstwafels
  • 1 handje pecannoten (of andere vulling naar keuze)
  • 1 handje cranberries (of andere vulling naar keuze)

Bereidingswijze

Deze luchtige chocoladesnack maak je in een handomdraai en is ideaal om mee te nemen naar school of naar het werk. Thuis mag je er ook van genieten!

Tip:
Je kan de repen prima een tijdje bewaren in een afgesloten trommel.

Stap 1
Breek de chocolade in blokjes en smelt deze in een schaal boven een pannetje met een laagje bijna kokend water (au bain-marie).

Stap 2
Snijd de rijstwafels, pecannoten en cranberries fijn en voeg deze bij de gesmolten chocolade.

Stap 3
Meng alle ingrediënten goed door, zodat alles rondom is bedekt met chocolade.

Stap 4
Bedek een ovenschaal (zo rechthoekig mogelijk) met bakpapier.

Stap 5
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de ovenschaal en druk aan met een spatel.

Stap 6
Laat het minimaal 20 minuten stollen in de koelkast. Snijd het hierna met een kartelmes in repen.

Laat een reactie achter