Sinaasappeltaart met eiwitschuim

By 27 februari 2017Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 8-10 personen:

  • 300 gram verkruimelde koekjes (wij gebruikten Nizza Kokos koekjes van Verkade)
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 3 sinaasappels
  • 75 gram kristalsuiker
  • 500 mililiter romige kokosmelk (dus geen dunne kokosmelk)
  • 3 eieren (losgeklopt)
  • 200 mililiter eiwitten
  • 150 gram witte basterdsuiker

Bereidingswijze

Met deze sinaasappeltaart met eiwitschuim steel je de show. Wat een prachtige taart! Eet smakelijk!

Tip:
Mocht je geen ovengrill hebben, dan kan je het eiwitschuim ook branden met een crème brûlée brander.

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Laat de boter smelten in een pan en meng de koekkruimels erdoor.
Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de ingevette springvorm (20cm). Maak een opstaande rand van circa 2 centimeter.

Stap 3
Rasp de schil van de sinaasappels (alleen het oranje gedeelte!) en pers de sinaasappels vervolgens uit. Doe de sap, rasp, kristalsuiker en romige kokosmelk in een pan en laat de suiker op laag vuur al roerend oplossen.

Stap 4
Voeg de losgeklopte eieren toe en verwarm deze 5 minuten al roerend mee totdat de custard licht gebonden is.

Stap 5
Schenk de custard heel voorzichtig in de springvorm en bak de taart circa 25 minuten totdat de vulling is gestold. Neem de taart uit de oven en zet vervolgens de ovengrill aan.

Stap 6
Klop het eiwit met de basterdsuiker stijf in een vetvrije kom. Verdeel over de taart en zet het onder de grill. Mocht je een spuitzak hebben, dan kan je net als ons leuke toefjes ermee opspuiten. Laat het eiwit in circa 3 minuten goudbruin kleuren.

Stap 7
Neem vervolgens uit de oven en laat het in 1 uur afkoelen buiten de koelkast. Dek de taart vervolgens af en zet het nog minimaal 2 uur in de koelkast.

Stap 8
Serveer de taart direct koud uit de koelkast.

Laat een reactie achter