Sinaasappeltaart met eiwitschuim

Met deze sinaasappeltaart met eiwitschuim steel je de show. Wat een prachtige taart! Eet smakelijk!

 

Recept Afdrukken
Sinaasappeltaart met eiwitschuim
sinaasappeltaart met eiwitschuim
Prep Tijd 25 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Passieve Tijd 3 uur koelen
Porties
porties
Ingrediënten
Prep Tijd 25 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Passieve Tijd 3 uur koelen
Porties
porties
Ingrediënten
sinaasappeltaart met eiwitschuim
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Laat de boter smelten in een pan en meng de koekkruimels erdoor.
  2. Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de ingevette springvorm (20cm). Maak een opstaande rand van circa 2 centimeter.
  3. Rasp de schil van de sinaasappels (alleen het oranje gedeelte!) en pers de sinaasappels vervolgens uit. Doe de sap, rasp, kristalsuiker en romige kokosmelk in een pan en laat de suiker op laag vuur al roerend oplossen.
  4. Voeg de losgeklopte eieren toe en verwarm deze 5 minuten al roerend mee totdat de custard licht gebonden is.
  5. Schenk de custard heel voorzichtig in de springvorm en bak de taart circa 25 minuten totdat de vulling is gestold. Neem de taart uit de oven en zet vervolgens de ovengrill aan.
  6. Klop het eiwit met de basterdsuiker stijf in een vetvrije kom. Verdeel over de taart en zet het onder de grill. Mocht je een spuitzak hebben, dan kan je net als ons leuke toefjes ermee opspuiten.
  7. Laat het eiwit in circa 3 minuten goudbruin kleuren. Neem vervolgens uit de oven en laat het in 1 uur afkoelen buiten de koelkast. Dek de taart vervolgens af en zet het nog minimaal 2 uur in de koelkast. Serveer de taart direct koud uit de koelkast.
Notities

Mocht je geen ovengrill hebben, dan kan je het eiwitschuim ook branden met een crème brûlée brander.

RSS
Instagram
YouTube
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!