Tony Chocolonely chocolademelk met marshmallow fluff

By 6 maart 2017Dranken

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 pak chocolademelk (bij voorkeur Tony Chocolonely)
  • 4 eiwitten (medium)
  • 300 gram kristalsuiker
  • 100 milliliter water
  • 1 eetlepel honing
  • 1 scheutje azijn
  • 2 druppels vanille aroma (optioneel)

Bereidingswijze

Amerikaanse Marshmallow Fluff maken, zonder moeilijk verkrijgbare ingrediënten. Echt goddelijk in combinatie met warme chocolademelk van Tony Chocolonely!

Tip:
De fluff kan je circa 3 weken in de koelkast bewaren.

Stap 1
Splits de eieren en doe de helft van de eiwitten in een kom die geschikt is voor au bain-marie. Voeg 2/3 van de suiker toe aan de kom met eiwitten.

Stap 2
Verwarm de eiwitten met de suiker au bain marie totdat het mengsel ongeveer 50°C is. Als het mengsel te heet wordt, gaat het stollen. Gebruik dus bij voorkeur een thermometer. Heb je deze niet? Houd dan circa 7 minuten aan.

Stap 3
Klop de koude eiwitten samen met de warme eiwitten in een grote beslagkom tot een stijve massa. Als je de schaal ondersteboven kan houden is de stevigheid voldoende.

Stap 4
Mix 1/3 van de suiker met het water, een eetlepel honing en een scheutje azijn. Zet de pan vervolgens op het vuur en roer het totdat de siroop kookt. Stop hierna direct met roeren! Blijf het mengsel koken op middelhoog vuur, totdat het mengsel tussen de 110 en 115 graden is. De juiste textuur is bereikt als de siroop niet gelijk van een lepel druipt. Tijdens het kookproces kan je met een nat kwastje langs de rand van de pan gaan, om eventuele kristallisatie van de suiker te voorkomen.

Stap 5
Zet het vuur uit en laat de siroop afkoelen voor circa 3 minuten. Mix ondertussen het eiwitmengsel nog even op.

Stap 6
Voeg via de zijkant van de beslagkom in een klein straaltje de siroop toe terwijl je het eiwitmengsel blijft mixen. Blijf mixen totdat de massa is afgekoeld en voeg indien je dit wil naar smaak wat vanillearoma toe.

Stap 7
Verwarm de chocolademelk en doe deze in glazen of mokken. Schep hier bovenop de marshmellow fluff. Als je een brandertje hebt, dan kan je de fluff leuk bewerken zoals wij dat hebben gedaan. Ook qua smaak en textuur heeft het zeker een toevoeging.

Doe mee met de conversatie 2 Reacties

Laat een reactie achter