Maak Oranje Tompoezen voor Koningsdag!

Maak Oranje Tompoezen voor Koningsdag! Zelfgemaakt zijn ze het allerlekkerst! Met wie ga jij Koningsdag vieren?

Recept Afdrukken
Maak Oranje Tompoezen voor Koningsdag!
maak oranje tompoezen voor koningsdag
Maaltijd Gebak
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
tompoezen
Ingrediënten
Bladerdeeg
Banketbakkersroom
Garneren
Maaltijd Gebak
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
tompoezen
Ingrediënten
Bladerdeeg
Banketbakkersroom
Garneren
maak oranje tompoezen voor koningsdag
Instructies
Bladerdeeg
 1. Ontdooi het bladerdeeg. Leg 2 plakken bladerdeeg op elkaar, rol uit en snijd de randjes recht af. Snijd de plakken door midden en prik er met een vork gaatjes in. De gaatjes voorkomen dat het bladerdeeg te dik en luchtig wordt in de oven.
 2. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het deeg circa 10 minuten rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
 3. Bak het bladerdeeg in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat het bladerdeeg afkoelen.
Banketbakkersroom
 1. Doe de eierdooiers in een kommetje en voeg her vanillemerg aan toe (deze schraap je uit het vanillestokje). Kluts dit met een garde door elkaar. Voeg 10% van de melk toe en kluts weer even door. Voeg dan de bloem toe en meng dit er ook goed doorheen.
 2. Breng de rest van de melk (90%) met suiker aan de kook en voeg hier het eimengsel aan toe. Roer dit goed door en kook dit circa 2 minuten. Je hebt nu banketbakkersroom gemaakt. Spoel een bakplaat of grote schaal af met koud water, giet de banketbakkersroom erop en laat het afkoelen buiten de koeling met een stuk huishoudfolie erover. De folie voorkomt velvorming.
 3. Wacht totdat de banketbakkersroom is afgekoeld voordat je verder gaat met de volgende stap. Je kan als je wil alvast beginnen met het glazuur en het bestrijken van de helft van het bladerdeeg.
 4. Week de gelatineblaadjes in koud water (zie verpakking voor de duur). Pak de gelatineblaadjes en doe deze in een kleine pan. Laat de gelatineblaadjes smelten en spatel deze door de afgekoelde banketbakkersroom. Spatel opgeklopte slagroom door de banketbakkersroom en laat het verder opstijven in de koelkast.
Garneren
 1. Kook wortelsap in en laat het afkoelen. Meng het geconcentreerde wortelsap met poedersuiker tot een egaal oranje glazuur. Bestrijk de helft van de bladerdeegplakken (de bovenkanten dus) met glazuur.
 2. Leg een bladerdeegonderkant op het aanrecht, doe de banketbakkersroom in een spuitzak met gladde mond en spuit drie lange rijen op.
 3. Plaats de bladerdeegbovenkant met het oranje glazuur erbovenop.
 4. Klop de slagroom stijf met suiker. Spuit hierna een baan opgeklopte slagroom op de bovenkanten (met een spuitzak met kartelmond).
Instagram
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!