Ingrediënten

Voor ~16 donuts:

Donuts
  • 45 gram roomboter (ongezouten)
  • 500 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 240 milliliter Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 170 gram suiker
  • 1 theelepel zout
Garnering
  • poedersuiker
  • wortelsap en/of aanmaaklimonade (voor het glazuur)
  • hagelslag
  • fruithagel
  • kokos snippers
  • kristalsuiker

Bereidingswijze

Hou jij van donuts? Check onze video en wordt een echte meester(donut)bakker!

Stap 1
Pak een grote mengschaal. Doe hierin al roerende de eieren, suiker, gesmolten boter en zout.

Stap 2
Voeg hierna de yoghurt toe en al roerend de bloem en bakpoeder.

Stap 3
Meng met de handen tot een egaal deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 4
Rol het deeg tot een rol op een bebloemd aanrecht en snijd in porties (zie video). Maak hierna een donutvorm door er eerst een bolletje van te draaien, plat te slaan en er een flink gat in te maken.

Stap 5
Frituur de donuts op 170 – 180 graden en bak ze aan beide kanten mooi goudbruin, draai de donuts hiervoor om met een tang of een vork (wees wel voorzichtig!)

Stap 6
Laat de donuts uitlekken op keukenpapier en dip de donuts direct in de kristalsuiker of geraspte kokos. Je kan ook glazuur maken en de donuts versieren met hagelslag en/of fruithagel. Een glazuur maak je eenvoudig van gezeefde poedersuiker en siroop of ingekookte wortelsap. Het is het handigst als je met een beetje siroop begint en steeds verder toevoegt tot het de gewenste dikte heeft bereikt. Is het te dun geworden? Dan voeg je weer wat poedersuiker toe.

Laat een reactie achter