Skip to main content

Panda Cupcakes: Wu Wen & Xing Ya

Ingrediënten

Voor 12 cupcakes:

Gezicht
  • 12 eetlepels kokosrasp (pas gebruiken bij opmaak)
  • 2 repen pure chocolade
  • 1 reep witte chocolade
Chocolade cupcakes
  • 180 gram boter (ongezouten)
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • 135 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 4 eieren
  • snufje zout
Frosting
  • 450 gram poedersuiker
  • 50 gram boter (ongezouten, op kamertemperatuur)
  • 2 eetlepels melk
  • 0,5 theelepel vanille-extract
  • snufje zout
Benodigdheden

Bereidingswijze

Panda Cupcakes: Wu Wen & Xing Ya – Wij maakten deze cupcakes ter ere van de komst van de échte reuzenpanda’s naar Ouwehands Dierenpark Rhenen.

Bekijk hier onze kookboeken.

Gezicht

Stap 1
De gezicht-onderdelen zijn gemaakt van chocolade. Om de vormpjes goed te laten lukken, teken je met behulp van knopen of munten rondjes van verschillende formaten op bakpapier. Dit doe je voor de oren, oogvlekken, ogen, pupillen, neus en mond. Trek de tekeningen over als je meerdere cupcakes wil versieren, eventueel kan je wat variëren met bijvoorbeeld de ogen of mond.

Stap 2
Als de tekeningen klaar zijn, smelt je eerst de pure en witte chocolade apart van elkaar au bain marie. Doe dit beide in een aparte spuitzak en knip er kleine puntjes vanaf.

Stap 3
Spuit de chocolade op binnen de lijnen van de getekende rondjes. Gebruik een satéprikker om de chocolade tot aan de lijnen ‘te draaien’. Maak dus ronddraaiende bewegingen in de chocolade, dan vloeit het mooi uit. Laat de chocolade vervolgens stollen (mag in de koelkast).

Chocolade cupcakes

Stap 1
Neem een kom en doe hierin de boter, suiker en vanillesuiker en mix tot een romig mengsel.

Stap 2
Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen totdat het beslag de eieren goed hebben opgenomen.

Stap 3
Meng in een andere kom het zelfrijzend bakmeel, cacao en zout door elkaar. Voeg dit mengsel beetje bij beetje toe aan het boter mengsel, terwijl je blijft mixen.

Stap 4
Schep het beslag in de cupcake vormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten gaar op 175 graden.

Stap 5
Laat de cupcakes volledig afkoelen alvorens frosting aan te brengen!

Frosting

Stap 1
Mix in een kom de boter, suiker, melk, vanille-extract en zout tot een luchtig geheel.

Opmaak

Stap 1
Vul een spuitzak met gladde mond met frosting. Spuit deze op de cupcakes.

Stap 2
Dip de cupcakes in een schaaltje met hierin de kokosrasp.

Stap 3
Geef de panda’s gezicht met de chocolade onderdelen. De ogen kan je opbouwen door de chocolade stukjes aan elkaar te ‘lijmen’ met een klein beetje chocolade. Begin met oogvlek, dan het oogwit en dan de pupil. Het neusje steek je een beetje scheef in de frosting voor een 3D effect. De oren steek je voorzichtig in de cupcake vast. Zie hier: Panda Cupcakes: Wu Wen & Xing Ya!