Panda Cupcakes: Wu Wen & Xing Ya

Panda Cupcakes: Wu Wen & Xing Ya – vanaf dinsdag 30 mei zijn de échte reuzenpanda’s te zien in Ouwehands Dierenpark Rhenen.

 

Recept Afdrukken
Panda Cupcakes: Wu Wen & Xing Ya
panda cupcakes wu wen xing ya
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
cupcakes
Ingrediënten
Gezicht
Chocolade cupcakes
Frosting
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
cupcakes
Ingrediënten
Gezicht
Chocolade cupcakes
Frosting
panda cupcakes wu wen xing ya
Instructies
Gezicht
 1. De gezicht-onderdelen zijn gemaakt van chocolade. Om de vormpjes goed te laten lukken, teken je met behulp van knopen of munten rondjes van verschillende formaten op bakpapier. Dit doe je voor de oren, oogvlekken, ogen, pupillen, neus en mond.
 2. Trek de tekeningen over als je meerdere cupcakes wil versieren, eventueel kan je wat variëren met bijvoorbeeld de ogen of mond.
 3. Als de tekeningen klaar zijn, smelt je eerst de pure en witte chocolade apart van elkaar au bain marie. Doe dit beide in een aparte spuitzak en knip er kleine puntjes vanaf.
 4. Spuit de chocolade op binnen de lijnen van de getekende rondjes. Gebruik een satéprikker om de chocolade tot aan de lijnen 'te draaien'. Maak dus ronddraaiende bewegingen in de chocolade, dan vloeit het mooi uit. Laat de chocolade vervolgens stollen (mag in de koelkast).
Chocolade cupcakes
 1. Neem een kom en doe hierin de boter, suiker en vanillesuiker en mix tot een romig mengsel.
 2. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen totdat het beslag de eieren goed hebben opgenomen.
 3. Meng in een andere kom het zelfrijzend bakmeel, cacao en zout door elkaar. Voeg dit mengsel beetje bij beetje toe aan het boter mengsel, terwijl je blijft mixen.
 4. Schep het beslag in de cupcake vormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten gaar op 175 graden. Laat de cupcakes volledig afkoelen alvorens frosting aan te brengen!
Frosting
 1. Mix in een kom de boter, suiker, melk, vanille-extract en zout tot een luchtig geheel.
Opmaak
 1. Vul een spuitzak met gladde mond met frosting. Spuit deze op de cupcakes.
 2. Dip de cupcakes in een schaaltje met hierin de kokosrasp.
 3. Geef de panda's gezicht met de chocolade onderdelen. De ogen kan je opbouwen door de chocolade stukjes aan elkaar te 'lijmen' met een klein beetje chocolade. Begin met oogvlek, dan het oogwit en dan de pupil. Het neusje steek je een beetje scheef in de frosting voor een 3D effect. De oren steek je voorzichtig in de cupcake vast.
Instagram
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!