Romige Radijssoep

By 5 juni 2017Diner

Ingredi├źnten

Voor 4 personen:

  • 250 gram radijsjes
  • 1 ui
  • 1 liter tuinkruidenbouillon
  • 2 aardappels
  • 200 milliliter slagroom
  • 100 gram roomkaas
  • tuinkers (garnering)

Bereidingswijze

Deze Romige Radijssoep gaat al je verwachtingen te boven! Verrassend lekker!

Stap 1
Verwijder het loof van de radijsjes. Houd enkele radijsjes apart voor garnering.

Stap 2
Was de radijsjes en maal ze fijn in een keukenmachine.

Stap 3
Snipper een ui en fruit aan in een grote pan. Voeg hieraan tuinkruidenbouillon toe (bekijk de verpakking voor de verhouding).

Stap 4
Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes, voeg dit toe aan de bouillon. Voeg ook de fijngemalen radijsjes toe.
Laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken. Blend en zeef vervolgen de soep.

Stap 5
Snijd plakjes van enkele radijsjes voor garnering. Leg deze in een cirkel op de soep en probeer deze te laten drijven.

Stap 6
Snijd wat tuinkers af en leg bovenop de soep en serveer uit.

Laat een reactie achter