Lemon Chicken Bites

By 12 juni 2017Diner

Ingrediënten

Voor 2 personen:

Kip
  • 150 gram kipblokjes
  • 0,5 rasp van citroen
  • 1 teen knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 snuf zeezout
  • 1 snuf vers gemalen peper
  • schaaltje bloem
  • schaaltje losgeklopte eieren
  • schaaltje panko broodkruim of paneelmeel
Saus
  • 50 milliliter kippenbouillon
  • 0,5 rasp van citroen
  • 1 sap van citroen
  • 4 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel maïzena
Opmaak
  • 2 bosui (snijden in ringetjes)
  • 1 eetlepel sesamzaadjes (eventueel geroosterd)
  • gekookte rijst (voor als je het als maaltijd wil nuttigen)

Bereidingswijze

Deze Lemon Chicken Bites zijn fantastisch! Maak ze zelf en laat je overtuigen. Hierna wil je echt geen ‘neppe’ kipnuggets meer.

Stap 1
Meng in een schaaltje de kipblokjes met het rasp van een citroen, knoflook, sojasaus, zout en peper.

Stap 2
Zet drie schaaltjes op het aanrecht met hierin bloem, losgeklopte eieren en panko broodkruim / paneermeel.

Stap 3
Haal de kipstukjes één voor één eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de broodkruim / paneermeel.

Stap 4
Als alle kipstukjes een jasje hebben, kan je ze frituren op 170 graden totdat ze mooi bruin gebakken en gaar zijn. Als je twijfelt over de gaarheid, kan je een dik stukje opensnijden om te bekijken.

Stap 5
Verwarm een koekenpan en doe hierin de kipbouillon, rasp en sap van citroen en suiker. Meng dit goed door elkaar en laat het koken.

Stap 6
In een schaaltje meng je de maizena met water tot een papje. Doe dit in de koekenpan en meng weer door totdat het sausje goed gebonden is.

Stap 7
Roer vervolgens de krokante kipstukjes erdoor.

Stap 8
Serveer de kipstukjes los of als maaltijd met rijst erbij. Maak af met ringetjes van bosui en (geroosterde) sesamzaadjes.

Laat een reactie achter