Ravioli uit ijsblokjesvorm

By 23 juli 2017Diner

Ingrediënten

Voor 2 personen:

Pastadeeg
  • 200 gram pastameel (meel van durum tarwe)
  • 2 eieren
  • 1 theelepels olijfolie
  • zout (om het kookwater te zouten)
Pasta vulling
  • 1 bol mozzarella (afhankelijk van je ijsblokjesvorm)
  • 15 zongedroogde tomaatjes (afhankelijk van je ijsblokjesvorm)
  • 15 blaadjes verse basilicum
  • peper
  • zout
Garnering
  • 2 stengels kleine trostomaatjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 handje pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas (naar smaak)
  • 2 topjes verse basilicum

Bereidingswijze

ICE CUBE TRAY HACK: Ravioli uit ijsblokjesvorm! Deze verse gevulde pastakussentjes zijn wel heel makkelijk te maken met een ijsblokjesvorm! Wie kan deze hack goed gebruiken?

Stap 1
Maak pastadeeg volgens de volgende instructievideo en beschrijving: Zelf pasta maken

Stap 2
Vet de ijsblokjesvorm in met olijfolie. Leg het eerste vel pasta over de ijsblokjesvorm en deuk het voorzichtig in met je vingers.

Stap 3
Vul de kuiltjes met lekkere ingrediënten, zoals mozzarella, zongedroogde tomaat en basilicum. Je kan er ook nog voor kiezen om gegaard vlees toe te voegen. Doe er wat peper en zout over en leg het tweede vel pasta erop. Druk goed aan.

Stap 4
Draai de ijsblokjesvorm om en snijd de ravioli. Mochten er gaatjes zijn ontstaan, maak deze dan voorzichtig dicht met je vingers, zodat ze niet gaan lekken bij het koken.

Stap 5
Kook de ravioli 3 minuten in ruim kokend water. Bak ondertussen kleine trostomaatjes kort aan met wat knoflook een pijnboompitten.

Stap 6
Leg de ravioli in een bord, strooi daar de pijnboompitjes met knoflook over en leg de trostomaatjes bovenop. Strooi er nog wat Parmezaanse kaas over en voeg een blaadje basilicum toe. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter