Apple Crumble Licor 43

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 75 gram bloem
  • 25 gram amandelmeel
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 75 gram ongezouten roomboter (koud)
  • 4 verkruimelde wafelkoekjes
  • Licor 43
  • 0,5 limoen (sap)
  • klontje roomboter (om in te bakken)
  • snuf zout
  • 3 appels

Bereidingswijze

Hollandse appelkruimel met de zomerse Spaanse likeur ‘Licor Cuarenta Y Tres’!

Stap 1
Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Bak ze in roomboter met een scheut Licor 43 totdat de appels een beetje glazig worden (beetgaar).

Stap 2
Voeg dan de sap van een halve limoen toe en nog een scheutje Licor 43. Zet de hittebron uit.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak ondertussen de crumble met bloem, amandelmeel, koude roomboter, suiker en verkruimelde wafelkoekjes (wij gebruikten de boterwafels van het merk Jules Destrooper). Doe dit wel alleen met je vingertoppen, zodat de boter hard blijft en er echt kruimels ontstaan.

Stap 4
Verdeel de appelblokjes over de schaaltjes en doe de crumble erbovenop.

Stap 5
Plaats vervolgens de schaaltjes in de oven voor 30 minuten op 180 graden.

Stap 6
Serveer warm of koud met een glaasje Licor 43!

Doe mee met de conversatie 2 Reacties

Laat een reactie achter