Apple Crumble Licor 43 | Bakken met SterkInDeKeuken!

Hollandse appelkruimel met de zomerse Spaanse likeur ‘Licor Cuarenta Y Tres’!

 

Recept Afdrukken
Apple Crumble Licor 43 | Bakken met SterkInDeKeuken!
Apple Crumble Licor 43
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Apple Crumble Licor 43
Instructies
  1. Schil de appels en snijd in kleine blokjes.
  2. Bak ze in roomboter met een scheut Licor 43 totdat de appels een beetje glazig worden (beetgaar).
  3. Voeg dan de sap van een halve limoen toe en nog een scheutje Licor 43. Zet de hittebron uit.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Maak ondertussen de crumble met bloem, amandelmeel, koude roomboter, suiker en verkruimelde wafelkoekjes (wij gebruikten de boterwafels van het merk Jules Destrooper). Doe dit wel alleen met je vingertoppen, zodat de boter hard blijft en er echt kruimels ontstaan.
  6. Verdeel de appelblokjes over de schaaltjes en doe de crumble erbovenop. Plaats vervolgens de schaaltjes in de oven voor 30 minuten op 180 graden.
  7. Serveer warm of koud met een glaasje Licor 43!
RSS
Instagram
YouTube
Facebook
Google+
https://sterkindekeuken.nl/2017/08/04/apple-crumble-licor-43/
Twitter
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

  1. Marlies 8 augustus 2017

    Dit lijkt me echt fantastisch lekker. De limoen mist alleen bij de ingrediënten 🙂

    • sterkindekeuken 12 augustus 2017 — Berichtauteur

      Bedankt voor je oplettendheid, we hebben het erbij gezet! Groeten, Michael & Daniel

Laat een reactie achter

© 2017 SterkInDeKeuken.nl

Vind je onze site leuk? Volg ons dan op social media!