Zelf appelmoes maken!

By 26 augustus 2017Diner

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 6 appels
  • 1 eetlepel kaneel (of naar smaak meer of minder)
  • 2 eetlepels suiker (of naar smaak meer of minder)
  • water (bodempje water in de pan)

Bereidingswijze

Zelf appelmoes maken is super eenvoudig, je hebt weinig ingrediënten nodig en het is snel klaar! En… veel lekkerder dan uit een potje!

Tip:
De appelmoes is een paar dagen houdbaar in de koelkast. Let er op dat je de appelmoes in een heel schoon bakje bewaard. Eventueel het bakje overgieten met kokend water, dan weet je zeker dat het steriel is!

Stap 1
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes.

Stap 2
Doe de appels in een steelpan en voeg hier een bodempje water aan toe. Doe naar smaak kaneelpoeder en suiker erdoor.

Stap 3
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur wat lager en laat circa 15 tot 20 minuten door pruttelen.

Stap 4
Pureer de appels in een blender of met een staafmixer zo glad als je zelf wil.

Laat een reactie achter