Verse aardbeien kwarktaart

By 8 september 2017Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 10 personen:

  • 12 blaadjes gelatine
  • 200 gram bastognekoeken
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 500 gram aardbeien (zo vers mogelijk!)
  • 1 stuk perssinaasappel
  • 500 gram magere kwark
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 250 milliliter slagroom
  • 4 eetlepels aardbeienjam

Bereidingswijze

Michael was jarig! We hebben er voor gekozen om een echte klassieker te maken, verse aardbeienkwarktaart. Deze taart is natuurlijk erg populair dankzij de vliegensvlugge pakketten uit de supermarkt. Wij hebben ervaren dat het vers veeeeeeel lekkerder is! Haal nu nog de verse aardbeien en de andere ingrediënten in huis, want dit wordt echt genieten!

Stap 1
Laat in een kom met koud water gelatine circa vijf minuten weken.

Stap 2
Verkruimel de koekjes en doe in een kom. Smelt boter en meng de boter door de koekkruimels.

Stap 3
Vet de zijkant van de springvorm licht in en verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk goed aan.

Stap 4
Was de helft van de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer ze in een keukenmachine.

Stap 5
Pers de sinaasappel uit en verwarm zachtjes in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en laat het oplossen. Laat het mengsel afkoelen.

Stap 6
Voeg samen: kwark, suiker, sinaasappelmengsel en de aardbeienpuree. Klop in een andere kom slagroom stijf en schep luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de koekjesbodem en strijk glad.

Stap 7
Laat de kwarktaart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Stap 8
Leg de rest van de aardbeien vervolgens sierlijk op de taart en lak af met wat aardbeienjam.

Laat een reactie achter