Een klassieker: Verse aardbeien kwarktaart

Michael was jarig! We hebben er voor gekozen om een echte klassieker te maken, verse aardbeienkwarktaart. Deze taart is natuurlijk erg populair dankzij de vliegensvlugge pakketten uit de supermarkt. Wij hebben ervaren dat het vers veeeeeeel lekkerder is! Haal nu nog de verse aardbeien en de andere ingrediënten in huis, want dit wordt echt genieten!

Recept Afdrukken
Een klassieker: Verse aardbeienkwarktaart
Aardbeienkwarktaart
Maaltijd Gebak
Prep Tijd 40 minuten
Passieve Tijd 3 uur
Porties
taartpunten
Ingrediënten
Maaltijd Gebak
Prep Tijd 40 minuten
Passieve Tijd 3 uur
Porties
taartpunten
Ingrediënten
Aardbeienkwarktaart
Instructies
  1. Laat in een kom met koud water gelatine circa vijf minuten weken. Verkruimel de koekjes en doe in een kom. Smelt boter en meng de boter door de koekkruimels. Vet de zijkant van de springvorm licht in en verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk goed aan.
  2. Was de helft van de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer ze in een keukenmachine. Pers de sinaasappel uit en verwarm zachtjes in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en laat het oplossen. Laat het mengsel afkoelen.
  3. Voeg samen: kwark, suiker, sinaasappelmengsel en de aardbeienpuree. Klop in een andere kom slagroom stijf en schep luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de koekjesbodem en strijk glad.
  4. Laat de kwarktaart 3 uur opstijven in de koelkast. Leg de rest van de aardbeien vervolgens sierlijk op de taart en lak af met wat aardbeienjam.
Instagram
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!