‘Gezonde’ Pizza met bloemkoolbodem

By 24 september 2017Diner

Ingrediënten

Voor 1 pizza:

  • 1 bloemkool pizzabodem (verkrijgbaar bij AH of Jumbo)
  • 2 oesterzwammen
  • 1 hand Kastanje champignons
  • 1 hand cherrytomaatjes
  • 1 hand rucola sla
  • 3 plakken serranoham
  • 0,5 sjalot (of ui)
  • 30 gram crème fraîche
  • 1 bol mozzarella

Bereidingswijze

‘Gezonde’ Pizza met bloemkoolbodem maken? Met behulp van deze video tover je snel een smakelijke pizza op tafel!

Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2
Snijd champignons, sjalot en cherry tomaten.

Stap 3
Bak de bloemkool pizzabodem eerst voor volgens de verpakking (2-4 minuten).

Stap 4
Besmeer de pizzabodem met crème fraîche.

Stap 5
Leg de champignons op de pizzabodem. Scheur de oesterzwammen in tweeën en leg op de pizzabodem.

Stap 6
Verdeel de gehalveerde cherrytomaatjes en ui-ringen over de pizza.

Stap 7
Leg 3 plakken Serranoham op de pizza.

Stap 8
Breek de mozzarella in stukken en verspreid over de pizza.

Stap 9
Bak de pizza af in 8 – 12 minuten op 220 graden (afhankelijk van type oven en topping).

Stap 10
Haal de pizza uit de oven. Snijd in stukken en verdeel er wat rucola over. Buon Appetito!

Laat een reactie achter