Gezonde perencake, lekker als ontbijt of tussendoortje!

Deze gezonde perencake is lekker als ontbijt of tussendoortje en bovendien super gezond! Bekijk de video en ga zelf aan de slag!

 

Recept Afdrukken
Gezonde perencake, lekker als ontbijt of tussendoortje!
gezonde perencake
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
cake (30cm)
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
cake (30cm)
Ingrediënten
gezonde perencake
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vermaal de havermoutvlokken tot meel in een keukenmachine.
  3. Prak de bananen fijn. Doe het bananenmengsel in een kom en klop het op met de eieren.
  4. Voeg amandelmeel en fijn gemalen havermout toe. Mix alles goed door.
  5. Voeg bakpoeder, zout en kaneel toe en mix nogmaals.
  6. Leg een op maat gemaakt bakpapiertje in een cakevorm, vet de rest van het bakblik in met zonnebloemolie. Het bakpapiertje zorgt ervoor dat je de cake gemakkelijk uit de vorm krijgt.
  7. Giet een klein gedeelte van het beslag in het bakblik. Zet de peren erin en vul verder af met het beslag.
  8. Strooi wat noten aan de bovenkant van de cake en bak af in circa 45 minuten op 175 graden.
  9. Vermeng de honing met eenzelfde hoeveelheid water in een steelpannetje. Verwarm het iets zodat het oplost. Lak hierna de cake af voor een glanzend effect.
Instagram
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!