Skip to main content

Ingrediënten

Voor 1 fles:

  • 250 milliliter slagroom
  • 200 milliliter whiskey (officieel Ierse, maar Schotse kan ook)
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 eetlepel oplosespresso
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel koud water
  • 0,5 theelepel vanillearoma

Bereidingswijze

Baileys maak je vanaf nu zelf! Het is lekker, romig en bovendien super eenvoudig om te maken. Probeer het zelf en laat ons weten wat je ervan vindt.

Stap 1
Doe de gecondenseerde melk, slagroom en vanillearoma in een grote kom en mix door elkaar.

Stap 2
Meng in een apart bakje de cacao en espresso oploskoffie met het water, totdat er geen klontjes meer zichtbaar zijn. Voeg dit toe aan de grote kom en meng alles nog eens door elkaar.

Stap 3
Voeg de whiskey toe en meng nogmaals door.

Stap 4
Giet in een fles of karaf en serveer de Baileys uit met ijsklontjes. De zelfgemaakte Baileys blijft enkele weken goed in de koelkast.

PS. Heb je onze Kookboekstandaard van Bamboe met SterkInDeKeuken brandmerk al eens gezien in onze webshop. Deze luxe kookboekstandaard van bamboe zorgt ervoor dat je recepten makkelijk kan lezen tijdens het koken en bakken. De metalen steunen houden jouw boek perfect open en de vijf kiepstanden zorgen voor de juiste leeshoek. Naast dat deze kookboekstandaard super handig is, ziet het er ook nog eens fantastisch uit! En… je kan hem ook nog eens gebruiken als tablet standaard. Handig voor als je recepten direct van SterkInDeKeuken.nl maakt.

  • Sterk design met SterkInDeKeuken brandmerk
  • Onze kookboeken passen precies
  • Ook geschikt voor grotere of kleinere boeken
  • Vijf kiepstanden voor de perfecte leeshoek
  • Metalen openhouders met zachte tips
  • Stevig, slijtvast en duurzaam
  • 100% hoogwaardig bamboe
  • Ook te gebruiken als tablet standaard
  • Volledig inklapbaar om op te bergen
  • Gemakkelijk schoon te maken