Baileys maak je vanaf nu zelf!

By 7 oktober 2017Dranken

Ingrediënten

Voor 1 fles:

  • 250 milliliter slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 0,5 theelepel vanillearoma
  • 1 eetlepel oplosespresso
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel koud water
  • 200 milliliter whiskey (officieel Ierse, maar Schotse kan ook)

Bereidingswijze

Baileys maak je vanaf nu zelf! Het is lekker, romig en bovendien super eenvoudig om te maken. Probeer het zelf en laat ons weten wat je ervan vindt.

Stap 1
Doe de gecondenseerde melk, slagroom en vanillearoma in een grote kom en mix door elkaar.

Stap 2
Meng in een apart bakje de cacao en espresso oploskoffie met het water, totdat er geen klontjes meer zichtbaar zijn. Voeg dit toe aan de grote kom en meng alles nog eens door elkaar.

Stap 3
Voeg de whiskey toe en meng nogmaals door.

Stap 4
Giet in een fles of karaf en serveer de Baileys uit met ijsklontjes. De zelfgemaakte Baileys blijft enkele weken goed in de koelkast.

Laat een reactie achter