Herfsttip: Pompoenpancakes!

Wie is er nou niet dol op pannenkoeken? Wij van SterkInDeKeuken maakten pompoenpancakes, een leuke variant op de klassieke Hollandse pannenkoek. De pompoen zorgt voor een lekkere zoete smaak en daarnaast krijg je ook nog een portie groenten binnen. Een goede reden dus om deze pannenkoeken zelf te maken!

 

Recept Afdrukken
Pompoen pannenkoeken
pompoen-pannenkoeken-sterkindekeuken2
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
pompoen-pannenkoeken-sterkindekeuken2
Instructies
  1. Schil de pompoen en snijd de pompoen in blokjes (of haal kant-en-klare blokjes pompoen uit het koelvak van jouw supermarkt).
  2. Kook de pompoen in 15 minuten gaar en stamp hierna de pompoen tot puree.
  3. Klop de eieren en doe deze in en beslagkom. Voeg de melk al roerend toe.
  4. Voeg het zelfrijzendbakmeel al roerend in kleine beetjes toe. Dit voorkomt dat er klontjes ontstaan.
  5. Voeg de suiker en het zout toe en roer dit door het beslag. Voeg de rozijnen toe aan het beslag en roer nogmaals door.
  6. Meng de pompoenpuree door het pannenkoekenbeslag.
  7. Nu kan je de pannenkoeken gaan bakken op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de pannenkoeken lekker bruin zijn aan beide kanten en van binnen gaar.
  8. Serveer de pompoenpannenkoeken met stroop, boter en/of poedersuiker.
Notities

Wanneer draai ik de pannenkoek om?
De bovenkant moet bijna droog zijn voordat je hem omdraait. Je weet dan ook zeker dat de pannenkoek helemaal gaar wordt.

Wil je je gemaakte pannenkoeken warm houden?
Leg dan een bord op de stapel pannenkoeken. Zo blijven ze lekker op temperatuur!

Extra ingrediënt
Als extra ingrediënt kan je vanillemerg of vanille-extract toevoegen aan het beslag.

RSS
Instagram
YouTube
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!