Zelf kruidnoten bakken!

Sinterklaas is weer in het land, dus reden genoeg om heerlijke kruidnoten te bakken! Leuk om samen met je partner, vrienden of kids te doen!

 

Recept Afdrukken
(Chocolade) kruidnoten
chocolade-kruidnoten
Maaltijd Gebak
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 13 minuten
Porties
bakplaten
Ingrediënten
Maaltijd Gebak
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 13 minuten
Porties
bakplaten
Ingrediënten
chocolade-kruidnoten
Instructies
Kruidnoten bakken
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Kneed de boter, de basterdsuiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en zout goed door elkaar. Dit kan met de hand of met behulp van een mixer/keukenmachine met deeghaken.
  3. Verdeel de melk over het beslag en meng het opnieuw, zodat het een soepel deeg wordt. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  4. Maak lange gelijkmatige rollen van het deeg. Snijd de rollen in gelijke stukjes en vorm hier kleine balletjes van. Leg ze op de bakplaat (bekleed met bakpapier) en druk ze absoluut niet aan, in de oven zakken deze namelijk vanzelf uit.
  5. Bak de kruidnoten in de oven in in ca.13 min. gaar en lichtbruin. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Kruidnoten dippen in chocolade
  1. Begin pas met onderstaande stappen als de kruidnoten volledig zijn afgekoeld.
  2. Zet een pan met en klein laagje water op het vuur en zorg dat het water net niet kookt. Zet bovenop de pan een kom of een andere pan die op de rand van de pan blijft hangen en het water niet raakt.
  3. Breek de chocolade en doe dit in de kom. Spatel steeds door totdat alle chocolade is gesmolten. Zet hierna het vuur uit en spatel nog even goed door.
  4. Haal de (afgekoelde) kruidnoten door de chocolade, laat goed uitlekken en plaats ze op bakpapier om af te koelen. Wacht totdat de chocolade helemaal gestold is.
Notities

Tip:
Wij hebben voor dit recept pure chocolade gebruikt, maar het is natuurlijk ook mogelijk witte chocolade of melkchocolade te nemen.

Bewaartip:
Je kunt kruidnoten goed bewaren in een afgesloten trommel.

Instagram
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!