Chocolade- kruidnotentaart

WAARSCHUWING! Van deze chocoladetaart kan je onmogelijk afblijven! Speciaal voor jullie hebben wij een Sinterklaas versie gemaakt.

Chocoladeletter van je werk, chocoladeletter van je ouders, chocoladeletter van je Opa en Oma, chocoladeletter van je sportvereniging. De voorraadkast puilt uit van al die chocoladeletters! Wat moeten we er nou in hemels naam mee? Laat staan met al die speculaasbrokken en kruidnoten. Na 5 december kan je deze lekkernijen niet meer zien en liggen ze te verpieteren in de kast. Zonde!

Met dit artikel en onze video inspireren wij je om aan de slag te gaan met het snoepgoed van Sinterklaas. Een van onze favoriete taarten is de chocoladetaart met een bodem van bastognekoeken en roomboter. Daar boven op komt een mengsel van opgeklopte slagroom, gesmolten chocolade en een scheutje amaretto. C’est ça! Ditmaal hebben wij hier een kleine twist aan gegeven en alle restjes van het Sinterklaas snoepgoed voor gebruikt.

Zoals je ziet hoef je maar een paar ingrediënten te veranderen en je hebt een heerlijke Sinterklaas chocoladetaart! Welk recept je ook maakt, je steelt ongetwijfeld de show op pakjesavond en je bent af van al die restjes chocoladeletters, speculaas en kruidnoten. Zeg nou eerlijk, na pakjesavond gaan we het liefst zo snel mogelijk over op de kerstkransen, merengues en de rood witte zuurstokken?!

 

Recept Afdrukken
Chocoladetaart
chocoladetaart
Maaltijd Gebak
Prep Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties
taart (12 personen)
Ingrediënten
Maaltijd Gebak
Prep Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties
taart (12 personen)
Ingrediënten
chocoladetaart
Instructies
 1. Bekleed een taartvorm met folie en laat de randen overhangen.
 2. Smelt de boter.
 3. Maal de speculaasbrokken fijn.
 4. Meng de boter met de speculaaskruim en druk het mengsel gelijkmatig uit over de bodem van de vorm.
 5. Zet de bodem circa 15 minuten in de koelkast. Zo stolt de boter en krijg je een harde bodem.
 6. Smelt de chocolade au bain marie. De onderkant van de kom mag niet het bijna (!) kokende water raken. Houd de temperatuur van de chocolade zo laag mogelijk.
 7. Klop de slagroom met de suiker stijf.
 8. Roer de gesmolten chocolade door de opgeklopte slagroom en voeg een scheutje amaretto toe. Spatel goed door, maar kijk wel uit dat je de luchtigheid niet verliest.
 9. Haal de bodem uit de koelkast. Doe het chocolademengsel op de bodem en strijk glad.
 10. Dek het af met folie en zet voor minimaal vier uur in de koelkast.
 11. De taart is nu al heerlijk. Garneer het net zoals wij met gezouten karamel (wil je weten hoe wij dit maken? Bekijk dan het recept 'Tamme kastanjes met karamel en zeezout'), opgeklopte slagroom en kruidnoten (bekijk het videorecept ' Chocolade kruidnoten').
Instagram
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!