Nutella Kerstboom

Nutella Kerstboom | Trakteer je gasten met Kerst op een Nutella Kerstboom en je zit gebakken!

(het verse bladerdeeg is verkrijgbaar bij de betere supermarkten, in het koelschap, onder de naam Tante Fanny)

Recept Afdrukken
Nutella Kerstboom
nutella kerstboom
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
nutella kerstboom
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
nutella kerstboom
nutella kerstboom
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd een vel bladerdeeg in de vorm van een kerstboom. Meet dit even goed uit, zodat de kerstboom wel netjes symmetrisch is. Gebruik een liniaal of meetlint om rechte lijnen te snijden.
  3. Leg de uitgesneden kerstboom op het 2e vel bladerdeeg en snijd deze gelijk aan de eerste.
  4. Besmeer één plak bladerdeeg met Nutella en plaats de tweede plak bladerdeeg er precies op. Druk heel lichtjes aan.
  5. Snijd nu aan beide kanten in (dit worden de 'takken'. Niet tot het midden uiteraard, maar ongeveer ter breedte van de stam van de boom.
  6. Draai de strookjes twee maal rond. Draai de ene strook linksom en de andere rechtsom en wissel zo af. De korte strookjes bladerdeeg bovenin kan je maar één maal rond draaien.
  7. Smeer het bladerdeeg in met losgeklopt ei. Bak de Nutella Kerstboom in circa 15-20 minuten bruin en gaar. Check af en toe, zodat het niet verbrand!
  8. Na het afkoelen kan je de Nutella Kerstboom nog versieren met bijvoorbeeld Muskat chocoladekransjes, pareltjes of andere eetbare decoratie.
Notities

Het grote verse bladerdeeg is in de betere supermarkt verkrijgbaar onder de merknaam Tante Fanny. Het ligt in de koeling, dus niet in de diepvries zoals de kleintjes.

Instagram
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!