Omrekentabel van cups naar gram en cups naar milliliter

By 9 januari 2018 maart 4th, 2019 Artikelen

Van cups naar gram omrekenen? Of van cups naar milliliter? Iedereen die graag bakt of kookt loopt er wel eens tegenaan… andere meeteenheden dan wij in Nederland gewend zijn. Wij van SterkInDeKeuken hebben hiervoor de oplossing; een complete tabel voor cups naar gram, cups naar milliliter, cups naar ts / tbsp en het omrekenen van ounces en sticks naar gram. Super handig als je graag dat ene Amerikaanse of Engelse recept wil maken!

De cups tabel is echt onmisbaar als je geen maatlepels en maatcups hebt, aangezien bijvoorbeeld 1 cup bloem niet even veel weegt als 1 cup boter. Ook teaspoons en tablespoons zijn niet hetzelfde als wat er bij ons in de besteklade ligt.

Kortom, doe er je voordeel mee en bakken maar!

Bak je regelmatig? Dan kan je overwegen om maatlepels te kopen. Bestel ze op Bol.com en wij ontvangen een commissie van een paar cent. Jij betaalt niets meer!

Elke week een nieuw recept in je mailbox?

Schrijf je in en je ontvangt wekelijks een e-mail zodra er een nieuw recept online staat – helemaal gratis! Als je genoeg van ons hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 

tbsp-naar-gram-en-milliliter

Omrekenen Cups naar Gram

In deze tabel vind je de producten die het meeste voorkomen tijdens het bakken. Mis je een product? Laat het dan even weten in een reactie en wij vullen hem aan!

Tabel Omrekenen Cups naar Gram

Omrekenen Cups / Ts / Tbsp naar Milliliter

In deze tabel zie je hoeveel milliliter er in een cup, tablespoon of teaspoon gaat.

Tabel Omrekenen Cups Ts Tbsp naar Milliliter

Omrekenen van cups naar tablespoons en teaspoons

Droge ingrediënten kan je via onderstaande manier afmeten. Deze tabel kan je gebruiken voor als je bijvoorbeeld wel maatcups hebt, maar geen teaspoons / tablespoons of andersom.

Tabel Omrekenen van cups naar tablespoons en teaspoons

Boter omrekenen van Ounces en Sticks naar gram

Roomboter wordt in Amerikaanse receptuur vaak weergeven in Ounces of soms ook in Sticks. Klinkt verwarrend, je zou denken een Ounce is een ons, maar helaas gaat dit niet op en kan het je recept echt verpesten. Met onderstaande vergelijking kan je elke hoeveelheid boter omrekenen.

Tabel Boter omrekenen van Ounces en Sticks naar gram

Laat een reactie achter