Flammkuchen in Sushi-stijl

By 20 januari 2018Diner, Lunch

Ingrediënten

Voor 1 Flammkuchen:

  • 1 Flammkuchenbodem (merk: Tante Fanny, in het koelschap van jouw supermarkt)
  • 150 gram rauwe zalmfilet
  • 125 gram zure room
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1,5 theelepel wasabi
  • Wakamé zeewiersalade
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Flammkuchen in Sushi-stijl, een typisch wintersport gerecht… maar dan met Japanse invloeden! Ben jij klaar voor deze smaak-explosie? De Flammkuchen staat ook zo op tafel, dankzij de Flammkuchenbodem van Tante Fanny (in het koelschap van jouw supermarkt). Makkelijk, vers en gezond!

Stap 1
Verwarm de oven voor op 225 graden.

Stap 2
Rol de flammkuchenbodem uit over een bakplaat.

Stap 3
Besmeer de flammkuchenbodem met zure room. Bestrooi met versgemalen peper en zout.

Stap 4
Plaats in de oven voor circa 15 minuten op 225 graden. (zie ook de verpakking van de flammkuchenbodem voor de instructies).

Stap 5
Snijd verse rauwe zalm in flinterdunne plakjes.

Stap 6
Maak wasabi-mayonaise door mayonaise met wasabi te mengen. Voeg eventueel wat water toe om het iets te verdunnen. Als je het hebt, is het handig om dit in een spuitflesje te doen. Wij gebruiken hiervoor een lege verpakking van Yildris Knoflooksaus. Je kan dan mooie lijntjes trekken en de overgebleven saus beter bewaren.

Stap 7
Haal de flammkuchenbodem uit de oven en laat even afkoelen.

Stap 8
Verspreid de Wakame zeewiersalade over de bodem. Leg ook de plakjes zalm erop. Dresseer naar smaak met de wasabi-mayonaise.

Laat een reactie achter