Mini Cheesecakes met boterkoekbodem

Geweldige smaak én looks! Deze Mini Cheesecakes zijn dé perfecte verwennerij voor jou en je visite! Een NO-bake cheesecake met een WEL-gebakte boterkoekbodem… Eet smakelijk!

 

Recept Afdrukken
Mini Cheesecakes met boterkoekbodem
mini cheesecake met boterkoekbodem
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
mini cheesecakes
Ingrediënten
Bodem
Cheesecake vulling
Opmaak
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
mini cheesecakes
Ingrediënten
Bodem
Cheesecake vulling
Opmaak
mini cheesecake met boterkoekbodem
Instructies
Bodem
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de boter met suiker luchtig.
  3. Voeg dan het ei toe. Als het ei goed is opgenomen, voeg dan ook de bloem en een snuf zout toe. Roer door totdat je een korrelig deeg hebt.
  4. Verdeel het deeg over cupcake vormpjes en druk het goed aan. Zet ze in de oven voor circa 20 minuten.
Cheesecake vulling
  1. Klop 2/3 van de slagroom met de suiker stijf.
  2. Los de gelatine op in een pan met 1/3 slagroom op een zacht vuurtje.
  3. Smelt witte chocolade au bain-marie. Dus in een vuurvaste kom op een pan met bijna kokend water; zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt.
  4. Meng de gesmolten witte chocolade met de roomkaas, de stijf geklopte slagroom en de slagroom met gelatine.
  5. Stort daarna in de cupcakevormpjes op de boterkoekbodem. Met een spatel kan je de bovenkanten gelijkmatig afstrijken.
  6. Zet de mini cheesecakes minimaal een uurtje in de koeling, zodat ze wat op kunnen stijven.
Opmaak
  1. Haal de mini cheesecakes uit de koeling en ontdoe ze van het cupcake papiertje.
  2. Smelt pure chocolade au bain-marie.
  3. Doop een vork in de chocolade, haal deze eruit en beweeg deze snel boven de mini cheesecakes, zodat je streepjes chocolade bovenop krijgt.
  4. Snijd Oreo's door midden en zet ze in de taartjes. Decoreer ook met zeebanket, kitkat en hazelnootballetjes. Serveer direct.
Notities

Tips:

Je kan deze mini cheesecakes eenvoudig voorbereiden tot de opmaak. Opmaak doe je op het allerlaatste moment voor het serveren. Anders worden de Oreo koekjes zacht.

Heb je mini cheesecakes over? Vries ze dan in! Heb je later trek in cheesecake of krijg je visite? Haal het dan de dag van te voren of 's ochtends uit de vriezer en plaats in de koeling. Ze smaken nog net zo lekker!

Instagram
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Sale NL

Volg ons ook op social media!