Mini Cheesecakes

By 18 februari 2018Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 12 Mini Cheesecakes:

Bodem
  • 80 gram roomboter
  • 80 gram suiker
  • 0,5 ei
  • 100 gram bloem
  • 1 snuf zout
Cheesecake vulling
  • 225 milliliter ongeslagen slagroom
  • 50 gram suiker
  • 6 blaadjes gelatine (geweekt in koud water)
  • 150 gram witte chocolade
  • 300 gram roomkaas
Opmaak
  • 75 gram pure chocolade
  • 6 Oreo’s (door midden snijden)
  • 3 Mini Kitkat (in 4-en delen)
  • 6 Zeebanket (halveren)
  • 6 Hazelnootballetjes (door midden snijden)

Bereidingswijze

Geweldige smaak én looks! Deze Mini Cheesecakes zijn dé perfecte verwennerij voor jou en je visite! Een NO-bake cheesecake met een WEL-gebakte boterkoekbodem… Eet smakelijk!

Bodem

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2
Klop de boter met suiker luchtig.

Stap 3
Voeg dan het ei toe. Als het ei goed is opgenomen, voeg dan ook de bloem en een snuf zout toe. Roer door totdat je een korrelig deeg hebt.

Stap 4
Verdeel het deeg over cupcake vormpjes en druk het goed aan.

Stap 5
Zet ze in de oven voor circa 20 minuten.

Cheesecake vulling

Stap 1
Klop 2/3 van de slagroom met de suiker stijf.

Stap 2
Los de gelatine op in een pan met 1/3 slagroom op een zacht vuurtje.

Stap 3
Smelt witte chocolade au bain-marie. Dus in een vuurvaste kom op een pan met bijna kokend water; zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt.

Stap 4
Meng de gesmolten witte chocolade met de roomkaas, de stijf geklopte slagroom en de slagroom met gelatine.
Stort daarna in de cupcakevormpjes op de boterkoekbodem. Met een spatel kan je de bovenkanten gelijkmatig afstrijken.

Stap 5
Zet de mini cheesecakes minimaal een uurtje in de koeling, zodat ze wat op kunnen stijven.

Opmaak

Stap 1
Haal de mini cheesecakes uit de koeling en ontdoe ze van het cupcake papiertje.

Stap 2
Smelt pure chocolade au bain-marie. Doop een vork in de chocolade, haal deze eruit en beweeg deze snel boven de mini cheesecakes, zodat je streepjes chocolade bovenop krijgt.

Stap 3
Snijd Oreo’s door midden en zet ze in de taartjes. Decoreer ook met zeebanket, kitkat en hazelnootballetjes. Serveer direct.

Laat een reactie achter