Homemade Snickers

HOMEMADE SNICKERS. Wauw! Chocolade, Nougat en Karamelsaus staan aan de basis van deze oogstrelende Snickers. Reden genoeg om het thuis eens te proberen, want moeilijk is het niet! Dit is overigens onze eerste video in onze nieuwe huisstijl. Want vinden jullie ervan? Laat het ons weten!

 

Recept Afdrukken
Homemade Snickers
Homemade Snickers
Prep Tijd 60 minuten
Passieve Tijd 1 nacht
Porties
Ingrediënten
Chocoladebodem en bovenkant
Nougat
Karamel
Prep Tijd 60 minuten
Passieve Tijd 1 nacht
Porties
Ingrediënten
Chocoladebodem en bovenkant
Nougat
Karamel
Homemade Snickers
Instructies
Chocoladebodem
  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Giet de gesmolten chocolade over de bodem (bekleed met bakpapier) van een cakeblik of ander gesloten bakvorm.
  2. Zet in de vriezer.
Nougat
  1. Breng suiker, water en honing aan de kook tot 140 ºC.
  2. Mix de eiwitten stijf.
  3. Giet langzaam de kokende siroop bij het eiwit tot de siroop helemaal is opgelost. Meng de ongezouten pinda’s door het schuim.
  4. Laat goed afkoelen tot kamertemperatuur (!). Verdeel het schuim over de gestolde chocoladebodem en strijk goed uit.
  5. Zet in de vriezer.
Karamel
  1. Smelt kristalsuiker tot karamel in een pan. Roer niet! Dit kan de kristallisatie stoppen! Je kan wel met de pan heen en weer gaan zoals wij dat doen in de video. Pas wel op, karamel wordt heel heet! Laat het suikermengsel rustig koken totdat je een mooie lichte karamelkleur hebt. Kook niet te lang, want dan kan de suiker verbranden.
  2. Tegelijkertijd met het smelten van de suiker, warm je slagroom op in een andere pan totdat het bijna aan de kook is.
  3. Als de karamel klaar is giet je voorzichtig de slagroom er bij, waarna je het goed mengt met een garde. Je hebt nu karamel.
  4. Laat de karamel afkoelen tot kamertemperatuur (!). Giet de karamel vervolgens over de bevroren nougat en zet wederom in de vriezer.
Chocolade bovenkant
  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Giet de gesmolten chocolade over de gestolde karamel.
  2. Zet minimaal één nacht in de vriezer.
Opmaak
  1. Je kunt de homesnickers lange tijd bewaren in de vriezer. Snijd de snickers bevroren aan. Eet smakelijk en pas op voor de vingers. Je eet ze er bijna bij op.
Instagram
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!