Toast omelet avocado

By 31 maart 2018Lunch

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 4 boterhammen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie (andere bakolie mag ook)
  • 2 eieren
  • 1 paprika (verschillende kleuren levert de mooiste presentatie op)
  • 2 avocado’s
  • 1 teen knoflook
  • 4 handjes taugé
  • 1 bosui
  • 1 rode ui
  • 1 handje pijnboompitten
  • Yildriz Vadouvan Kerriesaus (of andere saus naar wens)

Bereidingswijze

Toast Omelet Avocado. Een vierkant uit je boterham snijden, toasten, vullen met omelet en vervolgens supersmakelijk beleggen. Een creatieve lunch maken doe je zo!

Stap 1
Pak een bakplaat en beleg met bakpapier. Leg hierop het gewenste aantal boterhammen. Besprenkel ze met wat olie. Verspreid over het brood met behulp van een kwastje.
Rooster de boterhammen totdat ze aan beide kanten knapperig zijn.

Stap 2
Snijd een vierkantje uit de boterham en houd beide onderdelen goed bij elkaar.

Stap 3
Kluts wat eieren op met paprika. Verwarm de pan met een scheutje zonnebloemolie. Leg eerst de boterham in de pan en voeg vervolgens het ei in het weggesneden vierkantje.

Stap 4
Voeg peper en zout toe. Bak totdat het ei aan de bovenkant wat gestold is.

Stap 5
Druk het vierkantje terug op zijn plek en draai de getoaste boterham om. Bak nog een aantal seconden en haal uit de pan.

Stap 6
Ga met een teentje knoflook over de knapperige randen van de toast. De minuscule deeltjes knoflook die achterblijven in het brood geven een heerlijke smaak aan je toast.

Stap 7
Prak de avocado met een vork. Smeer uit over de toast.

Stap 8
Breng op smaak met peper en zout en beleg met knapperige taugé, fijngesneden bosui en rode ui ringen.

Stap 9
Rooster wat pijnboompitten goudbruin en verspreid over de toast.

Stap 10
Maak de toast af met saus naar keuze. Erg goede keuze is de Yildriz Vadouvan Kerriesaus.

Laat een reactie achter