Skip to main content

Ingrediënten

Voor 1 stokbrood:

Stokbroodvulling
  • 125 gram bloem
  • 125 gram paneermeel of broodkruim
  • 5 plakken jonge kaas gebruik een kaas die goed smelt
  • 2 eieren
  • 1 afgebakken stokbrood
  • 1 kipfilet
  • laagje zonnebloemolie om de kip in te bakken
Knoflookboter
  • 75 gram roomboter
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 handje gehakte peterselie
  • 1 klein handje geraspte oude kaas
Benodigdheden

Bereidingswijze

Nomnomnom. Stokbroodje kruidenboter. Besmeerd of gesmolten, het maakt niet uit, allebei lekker! Wij gaan een stapje verder. Dit stokbrood is gevuld met kip en smeltkaas en vervolgens rijkelijk besmeerd met knoflookboter. Mmm heerlijk dit Stokbrood Kip Knoflook!

Vind je dit recept leuk? Dit recept en 49 andere té lekkere recepten vind je in ons eerste kookboek ‘Sterke Recepten – Alle 50 té lekkerrr’. Bekijk het kookboek hier.

Stokbroodvulling

Stap 1
Snijd de kipfilet in dunnen stroken van ongeveer een centimeter breed.

Stap 2
Om de kip de paneren haal je de kipstukken eerst door de bloem, vervolgens door geklopt ei en tot slot door de paneermeel.

Stap 3
Verwarm een pan met zonnebloemolie en bak de kip goudbruin en gaar.

Stap 4
Snijd het afgebakken stokbrood in stukken. Voor het beste resultaat zijn de stukken stokbrood even groot als de stukken kip.

Stap 5
Hol het stokbrood uit met behulp van een broodmes.

Stap 6
Wikkel de kipstukken in plakken jonge kaas. Druk het vervolgens in de uitgeholde stokbroden.

Stap 7
Snijd de stukken stokbrood in mooie porties. Leg alle stukken netjes achter elkaar op een bakplaat.

Knoflookboter

Stap 1
Smelt de roomboter. Pers de knoflook uit. Rasp de oude kaas. Snijd de peterselie fijn en voeg alles bijeen.

Stap 2
Smeer het stokbrood rijkelijk in met de knoflookboter.

Stap 3
Bak Stokbrood Kip Knoflook 15 minuten in een voorverwarmde oven (175 graden). Geniet ervan!