Stokbrood kip knoflook

Ingrediënten

Voor 1 stokbrood:

Stokbroodvulling
  • 1 kipfilet
  • 125 gram bloem
  • 2 eieren
  • 125 gram paneermeel of broodkruim
  • 1 afgebakken stokbrood
  • 5 plakken jonge kaas gebruik een kaas die goed smelt
  • laagje zonnebloemolie om de kip in te bakken
Knoflookboter
  • 75 gram roomboter
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 handje gehakte peterselie
  • 1 klein handje geraspte oude kaas

Bereidingswijze

Nomnomnom. Stokbroodje kruidenboter. Besmeerd of gesmolten, het maakt niet uit, allebei lekker! Wij gaan een stapje verder. Dit stokbrood is gevuld met kip en smeltkaas en vervolgens rijkelijk besmeerd met knoflookboter. Mmm!

Stokbroodvulling

Stap 1
Snijd de kipfilet in dunnen stroken van ongeveer een centimeter breed.

Stap 2
Om de kip de paneren haal je de kipstukken eerst door de bloem, vervolgens door geklopt ei en tot slot door de paneermeel.

Stap 3
Verwarm een pan met zonnebloemolie en bak de kip goudbruin en gaar.

Stap 4
Snijd het afgebakken stokbrood in stukken. Voor het beste resultaat zijn de stukken stokbrood even groot als de stukken kip.

Stap 5
Hol het stokbrood uit met behulp van een broodmes.

Stap 6
Wikkel de kipstukken in plakken jonge kaas. Druk het vervolgens in de uitgeholde stokbroden.

Stap 7
Snijd de stukken stokbrood in mooie porties. Leg alle stukken netjes achter elkaar op een bakplaat.

Knoflookboter

Stap 1
Smelt de roomboter. Pers de knoflook uit. Rasp de oude kaas. Snijd de peterselie fijn en voeg alles bijeen.

Stap 2
Smeer het stokbrood rijkelijk in met de knoflookboter.

Stap 3
Bak het stokbrood 15 minuten in een voorverwarmde oven (175 graden). Geniet ervan!

Doe mee met de conversatie 1 reactie

Laat een reactie achter