Limoncello Tiramisu

Bellissimo! In dit recept brengen we twee van onze favoriete producten bij elkaar. Villa Massa Limoncello en Tiramisu. Deze variant is frisser en minder zwaar. Een heerlijk zomers dessert!

 

Recept Afdrukken
Limoncello Tiramisu
tiramisu
Prep Tijd 90 minuten
Porties
taartvorm
Ingrediënten
Citroenvla
Citroenroom
Limoncellosiroop
Tiramisu
Prep Tijd 90 minuten
Porties
taartvorm
Ingrediënten
Citroenvla
Citroenroom
Limoncellosiroop
Tiramisu
tiramisu
Instructies
Citroenvla
  1. Rasp de schil van de citroenen. Pers vervolgens de helft van de citroenen uit.
  2. Splits alvast de eieren. Laat ze daarna staan.
  3. Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
  4. Laat de roomboter smelten in de pan en voeg de suiker toe. Laat smelten tot de suiker is opgelost. Voeg daarna de citroensap en de citroenrasp toe. Zet het vuur laag. Het mengsel mag niet meer koken. Wanneer dit het geval is voeg je de eidooiers en de gelatine al roerend toe. Blijf met geduld roeren totdat het mengsel vladikte heeft.
Citroenroom
  1. Breng de kristalsuiker met het water aan de kook. Voordat de suiker 120 graden heeft bereikt (of stroperig oogt) moeten de eiwitten opgeklopt zijn. Zodra de eiwitten wit beginnen te worden tijdens het kloppen voeg je de suiker toe. Klop totdat je het mengsel boven je hoofd kan houden.
  2. Haal de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de hete suikerstroop toe terwijl je de eitwitten blijft kloppen (middelhoge stand). Laat lekker doorkloppen zodat het mengsel afkoelt. Voeg de citroenvla met een spatel toe aan de eiwitten.
  3. Klop de slagroom op en meng met losgeroerde mascarpone en de Limoncello. Spatel dit door de eiwitten-citroenvla. De citroenroom is nu klaar om de tiramisu te gaan maken! Doe het in een spuitzak met een ronde spuitmond.
Limoncellosiroop
  1. Breng de suiker en water aan de kook en haal van het vuur. Voeg de overgebleven limoncello toe.
Tiramisu
  1. Bekleed een taartvorm (met ring) met bakpapier. Beleg de bodem met lange vingers.
  2. Besprenkel de lange vingers met de helft van de limoncellosiroop.
  3. Spuit één derde citroenroom erop en strijk glad.
  4. Beleg opnieuw met lange vingers en besprenkel met het overige limoncellosiroop.
  5. Spuit vervolgens citroenroom tussen de gleufjes van de lange vingers. Strijk glad. Zie deze laag als een soort voegsel. Vervolgens gebruiken we de rest van de citroenroom om sierlijke dopjes te spuiten.
  6. Laat de tiramisu minstens 4 uur opstijven in de koelkast of 1 uur in de diepvries.
  7. Verwijder de taartvorm en het bakpapier. Presenteer de tiramisu met wat citroenrasp en kleine blaadjes munt.
  8. Mmm!
RSS
Instagram
YouTube
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Volg ons ook op social media!