Puffed Apple Crumble Caramel

Inside Out appelkruimel met vanille-ijs en karamelsaus on top.

 

 

Recept Afdrukken
Puffed Apple Caramel Crumble
Puffed Apple Crumble Caramel
Prep Tijd 40 minuten
Porties
puffed apples
Ingrediënten
Crumble
Topping
Prep Tijd 40 minuten
Porties
puffed apples
Ingrediënten
Crumble
Topping
Puffed Apple Crumble Caramel
Instructies
Crumble
  1. Maak de crumble door de witte basterdsuiker, gezeefde bloem, gehakte pecannoten en blokjes koude roomboter met elkaar te mengen. Gebruik alleen je vingertoppen, op die manier worden het kruimels in plaats van een deegbal.
Appels
  1. Verwijder de top van de appels en gebruik bij voorkeur een meloenboortje om de appel uit te hollen (verwijder daaarmee sowieso het klokhuis). Laat de randen van de appels minimaal 1 centimeter breed.
  2. Plaats de appels op een bakplaat en besprenkel met wat citroensap. Vul de appels losjes met de deegkruimels. Druk het niet aan. Bak de gevulde appels vervolgens 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Het belangrijkste is dat de deegkruimels gaar worden en de appels een zachte structuur krijgen.
Topping
  1. In de 30 minuten dat de gevulde appels in de oven staan kan je zelf je karamelsaus maken. Smelt kristalsuiker tot karamel in een pan. Roer niet! Dit kan de kristallisatie stoppen! Pas wel op, karamel wordt heel heet. Laat het suikermengsel rustig koken totdat je een mooie lichte karamelkleur hebt. Kook niet te lang, want dan kan de suiker verbranden.
  2. Tegelijkertijd met het smelten van de suiker, warm je slagroom op in een andere pan totdat het bijna aan de kook is.
  3. Als de karamel klaar is giet je voorzichtig de slagroom er bij, waarna je het goed mengt met een garde. Je hebt nu karamelsaus.
Presentatie
  1. Serveer de appels met vanille ijs en de karamelsaus.
  2. Mmm!
Instagram
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Sale NL

Volg ons ook op social media!