Thai Sweet Chilli Chips

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 3 aardappels (vastkokend is het beste voor chips)
  • 2 theelepels poedersuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze

Thai Sweet Chilli Chips zelf maken? Wij van SterkInDeKeuken zijn dol op Thai Sweet Chilli van Sensations en probeerde het zo goed mogelijk na te maken. Check de video en maakt het zelf!

Stap 1
Snijd aardappels in dunne plakken. Dit kan met een multifunctionele kaasschaaf die wij gebruiken, maar ook met een mandoline of een scherp mes.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap 3
Doe de aardappelplakjes in een kom en voeg toe: poedersuiker, zout, uienpoeder, gedroogde peterselie, knoflookpoeder en chilipoeder.

Stap 4
Hussel door elkaar. Voeg hierna zonnebloemolie toe en schep goed om.

Stap 5
Leg de plakjes aardappel los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.

Stap 6
Zet in een voorverwarmde oven en bak het in 30 minuten op 175 graden af. Halverwege de baktijd even keren voor een egaal resultaat.

Stap 7
Chips af laten koelen en daarna lekker opeten! Eet smakelijk!

Laat een reactie achter