Skip to main content

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 3 aardappels (vastkokend is het beste voor chips)
  • 2 theelepels poedersuiker
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • SterkInDeKeuken Koksmes

Bereidingswijze

Thai Sweet Chilli Chips zelf maken? Wij van SterkInDeKeuken zijn dol op Thai Sweet Chilli van Sensations en probeerde het zo goed mogelijk na te maken. Check de video en maakt het zelf!

Dit recept staat ook in ons tweede kookboek ’50x Onweerstaanbaar’. Dit is hét kookboek waaruit je alle 50 recepten wil maken! Gesmolten chocolade, kaasslierten, druipende karamel… onweerstaanbaar! Zo vind je in dit boek ook het recept voor Ferrero Rocher Mousse, M&M’s Schepijs en deze Thai Sweet Chilli Chips. Ook de toppers Rolo Cheesecake, Licor 43 Sangria, Bugles Nachos en nog meer onweerstaanbare recepten zijn van de partij in kookboek ‘Sterke Recepten – 50x Onweerstaanbaar’.

Stap 1
Snijd aardappels in dunne plakken. Dit kan met een multifunctionele kaasschaaf die wij gebruiken, maar ook met een mandoline of een scherp mes.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap 3
Doe de aardappelplakjes in een kom en voeg toe: poedersuiker, zout, uienpoeder, gedroogde peterselie, knoflookpoeder en chilipoeder.

Stap 4
Hussel door elkaar. Voeg hierna zonnebloemolie toe en schep goed om.

Stap 5
Leg de plakjes aardappel los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.

Stap 6
Zet in een voorverwarmde oven en bak het in 30 minuten op 175 graden af. Halverwege de baktijd even keren voor een egaal resultaat.

Stap 7
Laat de Thai Sweet Chilli Chips afkoelen en daarna kan je het lekker opeten! Eet smakelijk!