Serrano BBQ Bombs

By 23 juni 2018Diner

Ingrediënten

Voor 8 bombs:

Barbecuesaus
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 eetlepels verse citroensap
  • 100 milliliter water
  • 2 eetlepels natuurazijn
  • 1 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 8 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels worchestershire sauce
  • 1,5 theelepel gerookt paprikapoeder
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
Serrano Bombs
  • 4 grote witte uien
  • 600 gram gehakt
  • 1 grote champignon of twee kleine
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel worchestershire sauce
  • 50 gram panko broodkruim of paneermeel
  • 8 plakken serranoham of lange plakken bacon

Bereidingswijze

Wil je gaan barbecueën, maar wil je niet weer hetzelfde van de barbecue? Maak dan eens deze Serrano BBQ Bombs. Heel leuk om te maken en een feestje om te eten.

Barbecuesaus

Stap 1
Voeg alle ingrediënten samen in een pan behalve de ketchup, worchestershire sauce en gerookt paprikapoeder. Laat het 30 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de ontbrekende ingrediënten toe en breng opnieuw aan de kook. De saus is klaar om de Serrano BBQ bombs mee in te smeren. Alles wat overblijft kan je op tafel serveren.

Serrano Bombs

Stap 1
Pel de ui en snijd één keer over de lengte doormidden. Verwijder met beleid de buitenste twee uienringen en leg apart. De rest van de ui snipper je fijn en voeg je toe aan het gehakt.

Stap 2
Voeg vervolgens ook de bruine basterdsuiker, sojasaus, worchestershire sauce, fijngehakte champignons en paneermeel toe aan het gehakt.

Stap 3
Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen. Maak hier mooie ronde gehaktballen van en druk twee helften uienring om de gehaktbal. Wikkel vervolgens twee plakken serranoham om de gehaktballen heen.

Stap 4
Gaar ongeveer 15 minuten op de barbecue. Smeer de Serrano BBQ Bombs de laatste minuten in met de zelfgemaakte barbecuesaus.

 

Temperatuurmeter voor de barbecue nodig? Bestel het op Bol.com en wij ontvangen een commissie van een paar cent. Jij betaalt niets meer!

Doe mee met de conversatie 2 Reacties

  • Rianne schreef:

    Goedemorgen,
    Kan je dit ook allemaal een dag van te voren maken? Of is dat minder lekker.

    • sterkindekeuken schreef:

      Hallo Rianne, je kan dit prima een dag van te voren voorbereiden. Het bakken dien je uiteraard wel last minute te doen. We horen graag hoe het heeft gesmaakt!

Laat een reactie achter