Skip to main content

Ingrediënten

Voor 2 shakes:

  • 100 milliliter Baileys
  • 100 milliliter ongeslagen slagroom
  • 100 gram kristalsuiker
  • 4 bollen vanilleijs
  • 1 handje popcorn mais
  • rietjes
  • SterkInDeKeuken Spatelset
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze

Deze Baileys Popcorn Milkshake bevat de lekkerste ingrediënten die je maar kan bedenken: Baileys, vanille-ijs, popcorn en karamelsaus! Bekijk de video, check het recept en ga zelf aan de slag! Hiermee verras je je vrienden echt!

Bekijk hier onze kookboeken.

Stap 1
Giet een dun laagje zonnebloemolie in de pan. Laat heet worden. Test de warmte van de olie door er een paar popcorn maisjes in te gooien, als je belletjes ziet is de olie heet genoeg.

Stap 2
Voeg popcornmais toe. Wals met de pan heen en weer, zodat de mais rondom in de olie zit.

Stap 3
Doe de deksel van de pan er op en pof totdat je niets meer hoort. Je kan de deksel halverwege het poffen iets scheef leggen, dan kan de druk weg en kan je ook beter het poffen horen.

Stap 4
Smelt kristalsuiker tot karamel in een pan. Roer niet! Dit kan de kristallisatie stoppen! Je kan wel met de pan heen en weer gaan zoals wij dat doen in de video. Pas wel op, karamel wordt heel heet! Laat het suikermengsel rustig koken totdat je een mooie lichte karamelkleur hebt. Kook niet te lang, want dan kan de suiker verbranden.

Stap 5
Tegelijkertijd met het smelten van de suiker, warm je slagroom op in een andere pan totdat het bijna aan de kook is.

Stap 6
Als de karamel klaar is giet je voorzichtig de slagroom er bij, waarna je het goed mengt met een garde. Je hebt nu karamelsaus.

Stap 7
Doe een lekker laagje Baileys in de blender. Voeg hier vanilleijs aan toe. Mix tot een milkshake.

Stap 8
Pak mooie grote glazen en vul deze voor 3/4 met milkshake. Meng de popcorn met karamelsaus. Het eenvoudigst is het om in een kom wat karamelsaus te doen en hier popcorn door heen te spatelen. Doe de popcorn karamel bovenop de milkshake tot boven het glas uit. Giet lekker van de Baileys Popcorn Milkshake met wat karamelsaus ‘on top’!