Coca Cola Buikspek

Door onze nieuwsgierigheid hebben we een recept bedacht met Coca Cola Marinade. Door het suikergehalte in de Coca Cola schijn je dit goed te kunnen gebruiken voor marinades voor op de barbecue. De Franse slager Philippe beveelde ons aan een stuk buikspek te gebruiken en dit viel erg goed in de smaak bij onze tafelgasten!

 

 

Recept Afdrukken
Coca Cola Buikspek
Coca Cola Buikspek
Prep Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Coca Cola Buikspek
Instructies
  1. Snijd de buikspek aan de vetkant kruislings in.
  2. Kook de coca cola op middelhoog vuur in tot siroopdikte.
  3. Voeg de limoensap, oestersaus, knoflook, chilipoeder, peper en zout toe aan de ingedikte coca cola. Meng dit goed. Dit is je marinade.
  4. Smeer de buikspek aan alle kanten in met de marinade. Laat het zo lang mogelijk intrekken. Het liefst minimaal 2 uur.
  5. Gaar ongeveer 30 minuten op de barbecue. Smeer halverwege nog eens in met de marinade die je over hebt.
  6. Gebruik van een thermometer is te adviseren. Wanneer de buikspek een kerntemperatuur heeft bereikt van 70 graden, is de buikspek perfect gaar.
  7. Wanneer de buikspek klaar is, haal je het van de barbecue, pak je een vlijmscherp mes, en snijd je de buikspek in hele dunne plakjes.
Instagram
YouTube
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 SterkInDeKeuken.nl

Sale NL

Volg ons ook op social media!