Kinder Bueno Moestuintje

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 25 gram suiker
  • 200 gram pure chocolade
  • 250 milliliter slagroom
  • 100 milliliter koffie
  • 4 Kinder bueno’s (2 repen p.p.)
  • 12 Oreokoekjes
  • 4 takjes munt
  • 8 bloemen van de viool (alleen eetbaar indien niet bespoten)
  • 2 eieren

Bereidingswijze

Chocolademousse maken is makkelijk, er iets creatiefs van maken ook. Met deze Kinder Bueno Moestuin zaai je en oogst je op dezelfde dag!

Stap 1
Splits de eieren. Doe de eiwitten in een grote schaal en klop deze op met suiker tot het stijf is.

Stap 2
Zet een kopje sterke koffie.

Stap 3
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop intussen de slagroom lobbig.

Stap 4
Haal de chocolade van de pan en meng de eidooiers en een (iets afgekoeld) kopje sterke koffie erdoor.

Stap 5
Spatel eerst een klein beetje geklopt eiwit door de chocolade. Dit noemt men ook wel ‘familie maken’. Spatel hierna voorzichtig de rest van het eiwit erdoor. Spatel vervolgens voorzichtig de geklopte slagroom erdoor.

Stap 6
Verdeel de chocolademousse over de glazen. ‘Zaai’ de Kinder Bueno’s (circa 3 stukjes per glas) en laat de chocolademousse ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.

Opmaak

Stap 1
Pak de oreokoekjes erbij en verwijder de witte suikerlaagjes (twisten en dan met een mesje eraf schrapen). Maal de koekhelften fijn tot ‘aarde’ in een keukenmachine.

Stap 2
Dit is dé ideale bodem voor jouw buenoplantje! Verdeel deze over de glazen.

Stap 3
Steek in de ‘aarde’ een takje munt en twee bloemen van de viool.

Stap 4
Steek een reep Kinder Bueno in de mousse, zodat het net lijkt alsof deze eruit is komen groeien.

Laat een reactie achter