Mini Chicken Fajita Taco’s

Ingrediënten

Voor 17 mini taco’s:

Mini taco's
  • 2/3 zakje fajitamix van 28 gram
  • 3 eetlepels roomboter
  • 4 grote tortilla’s
Vulling
  • 2 kipfilets
  • 1 gebakken rode paprika
  • 1 gebakken rode ui
  • 200 gram crème fraiche
  • 1/3 zakje fajitamix van 28 gram
  • 2 plakjes cheddar in blokjes gesneden
Topping
  • 3 takjes peterselie
  • 6 plakjes cheddar in blokjes gesneden

Bereidingswijze

Vergeet die saaie Hollandse borrelhapjes. Deze mini chicken fajita taco’s zijn superleuk voor bij de borrel.

Stap 1
Verwarm de oven tot 200 graden.

Stap 2
Snijd zoveel mogelijk rondjes uit de tortilla’s. Wij deden dat met behulp van een wijnglas.

Stap 3
Mix gesmolten roomboter met de Fajitamix. Haal de tortilla’s hierdoorheen. Keer de metalen muffinvorm ondersteboven en zet de tortilla’s tussen de ‘cups’. Zet voor 5 minuten in de oven en laat afkoelen. Het afkoelen is enorm belangrijk, omdat dit de fase is dat de taco hard wordt en zijn vorm behoud.

Stap 4
Meng in een kom de uit elkaar getrokken gekookte kip (pulled chicken), kort gebakken paprika in blokjes, gebakken rode ui, crème fraiche, blokjes cheddar en het andere deel fajitamix.

Stap 5
Vul elke taco met de mix en bestrooi met cheddar. Zet de taco’s naast elkaar in een ovenschaal. Bak wederom voor 5 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 6
Bestrooi met peterselie en dan genieten geblazen!

 

Muffinvorm nodig? Bestel het op Bol.com en wij ontvangen een commissie van een paar cent. Jij betaalt niets meer!

Laat een reactie achter